Zöld Nyíl

Itt a harmadik Skoda, érkezik a többi

2014-04-08 16:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE skoda_3_140408_ja_4.jpg

Egy hét múlva már három új villamoson utazhatnak a miskolciak: a legújabb Skoda a tervezettnél egy hónappal hamarabb érkezett meg városunkba. Áprilisban további két új villamos érkezik még, év végére pedig a tervek szerint összesen 29 új Skoda közlekedik majd a miskolci sínpályán. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Devecz Miklós, az MVK Zrt. vezérigazgatója kedden délután a közlekedési vállalat telephelyén tájékoztatott a részletekről.

2013. július 2-án érkezett az első, augusztus 20-án a második Skoda gyártmányú villamos Miskolcra. Tavaly augusztusban megkezdődött a 3. prototípus jármű gyártása is, amely 2014. április 7-én az esti órákban Bánrévén keresztül lépett be az országba majd este fél kilenckor érkezett meg a Miskolc Városi Közlekedési Vállalat telephelyére.

skoda_3_140408_ja_10.jpg

Ennek a harmadik villamosnak csak májusban kellett volna a tervek szerint érkeznie, de hamarabb leszállította a Skoda, mondta el Devecz Miklós, az MVK Zrt. vezérigazgatója kedd délután, a 602-es, vagyis az új villamos mellett állva. Az első kettő még prototípus volt és tízezer kilométeres tesztet kellett futnia, hogy a hatóság megbizonyosodhasson róla, minden engedélynek, szabványnak megfelelnek és biztonságosan szállíthatják az utasokat. Az új járműnek azonban már – és ezt követően a többinek is – csupán kétszer 250, tehát összesen 500 kilométernyi tesztkört kell megtennie a megújult miskolci villamospályán. Ezt vélhetően egy héten belül megteszi, azt követően pedig már szállíthatja is az utasokat, tette hozzá az igazgató.

skoda_3_140408_ja_6.jpg

Kedden délután Miskolc polgármestere, Kriza Ákos is meglátogatta az „új jövevényt”, a helyszínen tájékozódott az új villamos érkezéséről, az átvételi folyamatokról. Mint portálunknak elmondta, a villamosfejlesztés a sikeres projektek közé tartozik. A két forgalomban lévővel is egyre többet találkozhatnak a miskolciak, ez a találkozás pedig csak sűrűsödni fog az újabbak érkezésének és forgalomba állásának köszönhetően. Idén ugyanis még 26 jármű érkezik meg, így év végéig összesen 29 Skoda kerül Miskolcra. Lesz olyan hónap, amikor öt villamost is leszállítanak Pilsenből.

skoda_3_140408_ja_9.jpg

A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy kiválóan beváltak az új Skodák, a miskolciak is szeretik azokat, és készült a Magyarországon futó villamosokról egy összehasonlítás is, amiben szintén az élen végzett a miskolci villamos.A tervezet szerint tehát ebben az évben 26 új villamos érkezik: újabb 2 áprilisban, 1 májusban, 5 júniusban, 3 júliusban, 2 augusztusban, 4 szeptemberben és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 első negyedévében még két Skoda villamos érkezik Miskolcra, így lesz teljes a 31 darabos új flotta, amely teljes egészében leváltja a régi villamosokat.

H. I.
Fotó: Juhász ÁkosAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!