Miskolc Steelers

A Steelers is elkezdi

2014-04-06 12:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Idén is nevezett a Miskolc Steelers a 2014-es első osztályú amerikaifutball versenysorozatra. Az Acélcsapat jövő héten hazai pályán kezdi a divízió I küzdelmeit az Eger Heroes ellen.

steelers-140403.jpg

Az alapszakaszban négy ellenfele lesz a borsodi gárdának, köztük a legrégebbi rivális egriek, akikkel legtöbb esetben meggyűlt a baja az ezüst-piros mezeseknek. A többi együttessel is találkozott már a miskolci csapat nyolc éves története folyamán, s valamennyiüket legyőzte legalább egyszer.

Az idei edzéseket január 28-án, a Super Bowl hetén kezdte a Steelers, s azóta is teljes erőbedobással készülnek a bajnoki nyitányra. 2014-ben is a tavaly már testvéreikül fogadott kassai Steelers adja majd a védelem gerincét, és velük tart a tavalyi bajnokság Steelers MVP futója, Martin Medvec, akinek az első hazai mérkőzés előtt adja át a klub vezetősége a kupát. A kassaiak az egész szezonban a miskolciakkal lesznek.

A keretben is történtek változások: hazai élcsapatokat megjárt és ott is meghatározó játékosokat láthatunk majd a miskolciaknál. Többek közt az ukrán Vasyl Jordan irányítót (korábban: Warriors, Wolves, Tigers) sikerült leigazolni, akivel két ukrán honfitársa is érkezik Miskolcra, valamint Hanász Róbertet és Szabó Krisztiánt (Gladiators, Tigers). – Edzőként látom a fiúkat fejlődni, és az erősítések fényében merek álmodozni arról, hogy a Steelers történetének legnagyobb sikerét fogja az idén megvalósítani – mondta Száraz Zsolt vezetőedző.Aggod Péter, aki idén is játékos-edzőként (támadó falember, emellett az offense és defense line trénere) működik közre, azt mondta, céljuk a rájátszásba kerülés. – Olyan játékosokat sikerült leigazolnunk, akiket már jól ismernek Magyarországon. Ezzel az erősítéssel mindenképpen a rájátszásba szeretnénk jutni. Az offense line-nak nagyon nagy szerepe lesz a meccseken, a legnagyobb teher rájuk hárul, mivel az új irányítónkat, Jordant meg kell védeniük. Ha ez sikerül, akkor komoly meglepetést okozhatunk, úgy érzem – bizakodott a tréner.

A bajnoki nyitányt megelőzően is láthatta a közönség az Acélcsapatot szombaton, az alsózsolcai Sportnapon tartott bemutatón.  

A Steelers sorsolás:

Április 12.: Miskolc Steelers – Eger Heroes

Április 27.: Újpest Bulldogs – Miskolc Steelers

Május 17,: Békéscsaba Raptors – Miskolc Steelers Június 7.: Miskolc Steelers – Budapest Titans
minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!