Szociális

45 milliárd fogyatékos- és idősellátásra

2014-04-05 15:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ebben a kormányzati ciklusban 45 milliárd forintot fordítottak fogyatékos gondozásra és idősellátásra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára szombaton Debrecenben.

Soltész Miklós a Debreceni Terápiás Ház felújított 4-es ápolási egységének átadásán az MTI-nek elmondta: az önkormányzatoktól 2013-tól átvett számos intézményben jól gazdálkodtak, s a maradványpénzek felhasználásával sikerült évek óta húzódó fejlesztéseket is elkezdeni, illetve megvalósítani.

Ilyen a debreceni beruházás is: a 44,6 millió forintos felújítás eredményeként 40 asszony ellátása történhet jobb körülmények között, s a gondozók is európai színvonalú környezetben folytathatják nehéz munkájukat - tette hozzá az államtitkár.

A jövőről szólva Soltész Miklós utalt a vasárnapi választásra, ahol eldől, hogy "visszatér-e a lelketlenség, a rossz politikai-gazdasági szemlélet", vagy folytatódnak a jó irányú változások.

"Ha minket megbíznak, sok-sok ilyen ünnepségnek (...) leszünk részesei, sok lelki plusz vár ránk, ami erősíti a családokat, a gazdaságot, az embereket" - mondta Soltész Miklós.

Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy 2010 után a szociális szférában is morális változás következett be.

Csaholcziné Rácz Éva, a terápiás ház vezetője az átadáson elmondta: intézményük tartós bentlakást biztosító, ápolást, gondozást nyújtó szociális intézmény, ahol öt ápolási egységben, 215 férőhelyen pszichiátriai betegek, 65 férőhelyen fogyatékos emberek teljeskörű ellátását végzik.

A mostani fejlesztés keretében három mosodai gépet vásároltak, s felújították az intézmény legrégebben épült szárnyában található, csaknem ötszáz négyzetméter alapterületű 4-es ápolási egységet.

Kicserélték a nyílászárókat, a padlóburkolatot, a szobákban beépített szekrényeket, a folyosón nővérfigyelőt alakítottak ki, s megvalósult az ápolási egység teljes festése, a födém hőszigetelése, az oldalfalak csempézése és az elektromos rendszer cseréje is - sorolta az intézményvezető.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!