Pályázatok

Egészségház fejlesztés Gesztelyben

2014-03-29 21:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Gesztely Község Önkormányzat pályázó 2013 májusában támogatást nyert az „ÉMOP-4.1.1/A-12 Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése” tárgyú felhíváson orvosi rendelője fejlesztésére. 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból nyújtott vissza nem térítendő támogatás összege 39.323.724 Ft. A kedvezményezett a 2014. januári műszaki átadás-átvételt követő eszközbeszerzések után, várhatóan 2014 áprilisában fizikailag befejezheti a projektet.

Gesztely Község Önkormányzat Kedvezményezett orvosi rendelője fejlesztésére 2012 év végén pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi terv Észak-Magyarországi Operatív Programon belül az „ÉMOP-4.1.1/A-12 Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése” tárgyú pályázati felhívásra.
A beruházás műszaki szükségességét támasztotta alá, hogy a meglévő orvosi rendelő épületben az erre szolgáló helyiségek nem feleltek meg a támasztott követelményeknek (egy légterű helyiségből állt, ahol együtt folyt az orvosi rendelés, a betegellátás és az adminisztráció is; a nyílászárók rendkívül rossz állapotban voltak, deformálódtak, nem zártak tökéletesen; a kábelek többször az elágazási pontoknál berobbantak és zárlatot okoztak; az épület vízellátási gerincvezetéke többször kilyukadt; a váróban elhelyezett fali gázkazánról üzemelt a teljes épület fűtése, azonban a rendszer alulméretezett volt, stb.), illetve az informatika (elavult számítógépes rendszer, mely nem tette lehetővé az elvárásoknak megfelelő adatközlést és mivel 1 gép állt rendelkezésre, mind az orvos, mind pedig az asszisztencia is ugyanazt a gépet használta), valamint a bútorzat (40 évesek) terén mutatkozott hiányosság.

A projekt részletes kidolgozása és hiánypótlása után az Önkormányzat programját 2013 májusában a Bíráló Bizottság támogatásra érdemesnek ítélte, melynek eredményeként 2013 júliusában a Támogatási Szerződés hatályba lépett.
A kivitelezési munkákat a lefolytatott közbeszerzési eljárás lezárása után 2013 októberében kezdhették meg, a vállalkozó a NOVIENT KFT. volt. Gesztely község centruma közelében eszközbeszerzéssel és a meglévő épület átalakításával, felújításával és bővítésével megvalósult az orvosi rendelő előírásoknak megfelelő átalakítása, az intézmény korszerűbb, hatékonyabb, biztonságosabb és energiatakarékosabb üzemelése érdekében. Műszaki átadás-átvétel időpontja: 2014.01.20., melyet követően sor kerülhetett a meglévő EKG berendezés, továbbá a váróterem és a rendelő komfortosítását szolgáló berendezések és bútorzat cseréje, valamint a tervezett informatikai és infokommunikációs korszerűsítésre.

Az ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0059 azonosítószámú projekt az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., mint Közreműködő Szervezet segítségével valósult meg. A kedvezményezett Gesztely Község Önkormányzat a 39.323.724 Ft elszámolható összköltségű projekt megvalósításához 100% mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-30 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!