Városinfó

Hétfőn fórum a tapolcai élményfürdőről!

2014-03-28 18:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tapolca_elmenyfurdo_latvany_1403.jpg

Folytatódik a fejlesztés: élményfürdő lesz a Miskolctapolcai Strandból. A beruházás második ütemének részleteiről lakossági fórumon tájékoztatják az érdeklődőket március 31-én, hétfőn délután 5 órától.

Ismét a tapolcai iskolába várnak mindenkit, aki érdekel a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztése. A hétfői lakossági fórum házigazdája Sebestyén László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Kriza Ákos, Miskolc polgármestere lesz. Részt vesz a rendezvényen Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Rostás László, Miskolc főépítésze, Kovacsics Imre, a SPA Hungary Holding Zrt. vezérigazgatója és Rosta S. Csaba építész-tervező is.

Amint arról beszámoltunk, Miskolctapolca új fürdőjének tervezése és kivitelezése két ütemben valósul meg. Az elmúlt év végétől dolgoznak az első ütem megvalósításán: az 50 méteres, nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas medence vízpróbái rövidesen megkezdődnek, és jó ütemben halad a régi öltőzők és az egykori főépület megújítása is.

A második ütemben az élményfürdő épül meg. A tervezett strand olyan attrakciót kínál, amely csak és kizárólag a Hejő-patak völgyében található meg. A meleg forrásvizet és a szintkülönbségeket kihasználva egy „tavirózsa fürdőrendszer” jön létre: a főépülettől kiinduló, különböző mélységű és hőmérsékletű medencesor a környezet adottságait, a vízeséseket, a tavirózsákkal teli tórendszert idézi.

tapolca_elmenyfurdo_medencek_1403.jpg

A tervek szerint a medencerendszerben végig lehet menni a számtalan élményelemmel felszerelt, két szinten elhelyezkedő, emeleti szintről induló, földszinti részre érkező, majd ismét felfelé vezető medencék gyűrűjében. A vízfelület egy része fedett térben helyezkedik el, elhúzható tetővel, ami lehetővé teszi a téli-nyári használatot. Zuhatagokkal tarkított átjárók mentén lehet kijutni a szabadba.

A tervek szerint a főépület fürdőcsarnoka galériázott, nagy belmagasságú tér, mely nyitható tetővel nyári használatban a strand részeként működik, télen azonban bezárt és fűthető élményfürdővé válik. Esti programok megtartására, egyéb attrakciók céljára is alkalmas tér.

Így a strand két része körbeöleli az Aradi sétányt, a Hejő felőli teresedéssel találkozóhely alakul ki, amely a fürdőkorzó kiinduló pontja is.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-26 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!