Szociális

Szakmai találkozó a gyermekvédelem összhangjáért

2014-03-27 12:59

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tiop_palyazat_sajtaj_130518_ja_3.jpg

Megtartotta Gyermekvédelmi éves szakmai tanácskozását a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény pénteken. A szakemberek a Városházán találkoztak, hogy az elért eredményekről tájékoztassák egymást, tapasztalatot cseréljenek, s a további munkát megszervezzék.

Törvényi szabályozás értelmében, minden évben március 31-éig meg kell tartani mindenhol az éves találkozót. Az alkalmon az előző évi munkát kell összefoglalniuk a résztvevőknek, s a szakmai kapcsolatok ápolására is lehetőséget nyújt az esemény. Miskolcon kiemelt jelentőségű a tanácskozás, hiszen az átalakulások utáni szakmai munka gördülékenységéhez járul hozzá.

gyermekved_tanacsk_140327_fkcs_5.jpg

Kiss Gábor
alpolgármester elmondta, alapvetően fontos az együttműködés, s ennek a jelzőrendszer az alapja, ezen a találkozón pedig valamennyi jelzőrendszeri tag képviselteti magát.
– A rendszerben folyamatos a változás, így kell lennie egy alkalomnak, hogy a gyermekjóléti szervezetek munkatársai tapasztalatot cserélhessenek. A szakmai egyeztetésnek pedig akkor van értelme, eredménye, ha a működtetést meghatározó együttműködés megvan. A szervezeti átalakulás megkövetelte a munka átalakítását is. Annak érdekében, hogy a munka jobb lehessen, fent kell tartani a szakemberek közötti párbeszéd lehetőségét – hangsúlyozta Kiss Gábor.

gyermekved_tanacsk_140327_fkcs_10.jpg

A jelzőrendszer 2013-as évről szóló beszámolóját elsőként Földessy Judittól, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatójától hallhatták a résztvevők. Az igazgató a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint a jelzőrendszer egyéb tagjainak elmondta, az elmúlt év a változásokról szólt.
Mint fogalmazott, három alappillére volt a változásoknak: új intézményi keret, fenntartóváltás, valamint egyes feladatok az államhoz kerültek.

– Mozgalmas év volt a tavalyi. Új intézményi keret alakult a szinergia jobb kihasználására. Az együttműködésre több lehetőség van, ami fontos, mert sok gyerekkel foglalkozunk, tavaly 4120-al. A tanácskozáson részt vesznek ügyészségi, egészségügyi szakemberek, a gyermekjóléti szolgálat munkatársai, a gyámhivatal képviselői többek között. A gyermekvédelmi törvény már régóta szabályozza a jelzőrendszert azért, hogy minél hamarabb felismerhető legyen a probléma. Lehetőleg még a kialakulás korai szakaszában, s a segítség hatékonyan, gyorsan érkezhessen a gyerekekhez – hangsúlyozta.

gyermekved_tanacsk_140327_fkcs_2.jpg

Az elért eredményekről tájékoztatta a szaktanácskozás résztvevőit többek között Lupkovics Beáta, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának vezetője, Kovácsné Leskó Anna őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó a Miskolci Városi Rendőrkapitányságtól, Miskolci László, a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség főügyésze, Répássy Árpád, a Miskolci Járásbíróság elnöke, valamint Simkó Róbert háziorvos, Pfaff Béláné vezető védőnő, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézetének munkatársa, Ragályiné Hajdú Zsuzsanna tankerületi vezető, a Klebersberg Intézményfenntartó Központtól, Orosz Bernadett, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Miskolci Családok Átmeneti Otthonának vezetője, Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság B.-A.-Z. Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Kiss J.
Fotó: F. Kaderják Cs., nyitóképünk illusztrációAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!