Zöld Nyíl

Ismét terítéken a Kandó tér

2014-03-21 13:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Kandó Kálmán téri villamos-forduló átépítésével kapcsolatban fogalmazott meg kérdéseket pénteki sajtótájékoztatóján Tompa Sándor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője. A Zöld Nyíl projektigazgatóság közleményben reagált.

Tompa Sándor emlékeztetett, miután 2013 októberéig egyetlen ajánlat sem érkezett a Kandó Kálmán téri hurok felújítására, egészen február 4-éig kellett várni az újabb ajánlattételi lehetőségre. Ekkor 3 ajánlat érkezett, 148, 150, és 156 millió forintos értékben, ami a 98 milliós rendelkezésre álló kerettől jelentősen eltér.

– Ilyen esetben az ajánlatkérő eredménytelenné nyilváníthatja a közbeszerzést, ami meg is történt március 17-én. Ez azt eredményezte, hogy újabb, ezúttal már nyílt közbeszerzési eljárást kell kiírni a hurok felújítására – fogalmazott Tompa Sándor, hozzátéve, hogy az újabb közbeszerzésnek „a legoptimistább számítások szerint is májusra lesz talán eredménye”.

– Ezt követően kezdődhetnek meg a munkák, miközben a jelenlegi műszaki állapotában júniusig van engedély a közlekedési hatóságtól a Kandó téri hurok használatára. Májusban ráadásul újabb 3 villamos fog érkezni – hívta fel a figyelmet a DK-s képviselő.

Tompa Sándor kérdezte, ki az a szakértő, aki 98 millió forintra becsülte az átalakítás költségeit, és ha egyszer lesz nyertese a közbeszerzésnek, ki fogja állni a különbözetet? A városatya arra is kíváncsi volt, ha nem készül el a Kandó Kálmán tér átalakítása, és nincs meg a műszaki engedély, akkor hogyan közlekednek majd a villamosok?

xx xx xx

– Korábban a Tiszai pályaudvaron lévő villamos végállomás, a Kandó Kálmán tér nem képezte részét a Zöld Nyíl villamos-projekt pályaépítési, - felújítási munkálatainak, jóllehet az elhasználódottságból adódó hibák már évekkel ezelőtt jelentkeztek – reagált közleményében az elhangzottakra a Zöld Nyíl projektigazgatóság

Mint írják: „a város és a Holding vezetése által tavaly lefolytatott tárgyalások eredményeként a Kandó tér felújítása a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt tartalékkeretéből biztosítható.

Ez újabb közbeszerzési eljárás lefolytatásával, annak eredményes lezárása után kezdődhet meg.  A közbeszerzési eljárás a garanciája annak, hogy a felújítás minősége és annak költsége egyaránt megfelelő legyen.

 Ezt megelőzően a Kandó Kálmán tér biztonságos üzemeltetése, valamint az új villamosok fogadása miatt szükséges volt elvégezni karbantartási munkálatokat, amelyek nem váltják ki a felújítást, ami a meglévő alépítmény megtartásával elsősorban sín- és váltócserét jelent.

A Kandó téren annak felújításáig az MVK Zrt. továbbra is ellátja a megfelelő karbantartási munkákat, így biztosítva a villamosközlekedés zavartalanságát” – zárul a projektigazgatóság közleménye.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!