Szociális

Északerdő: véget ért a szociális tűzifaprogram

2014-03-06 16:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Határidőre befejeződött a szociális tűzifaprogram az Északerdő Zrt-nél; a társaság 195 önkormányzattal kötött értékesítési szerződést, a települések összesen 161 ezer mázsa tüzelőanyagot igényeltek.

Becsléseik szerint több, mint tízezer nehéz helyzetben élő család jutott átmeneti segítséghez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét majdnem lefedő működési területükön. A tűzifa a megszokottnál hosszabb időre volt elegendő az enyhe időjárás miatt, ugyanakkor az esős idő okozott némi nehézséget a szállításban.

– A Belügyminisztérium által meghirdetett programban az ötezer lélekszám alatti települések vehettek részt. Azt tapasztaltuk, hogy valamennyi velünk szerződött önkormányzat előteremtette az önrészhez szükséges anyagi fedezetet, így sehol nem volt akadálya a teljesítésnek. A települések nagyságuktól függően általában 50-100 köbmétert igényeltek, de voltak jóval nagyobb mennyiséget vásárlók is. Társaságunk egyébként tavaly is részt vállalt a szociális tűzifaprogramban, akkor mintegy 70 ezer mázsa tüzelőt vettek meg tőlünk – mondta Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!