Szociális

A napokban kapják meg emelt bérüket a szociális terület dolgozói

2014-03-03 15:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A napokban kapják kézhez a szociális, valamint gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók a januárig visszamenőleg megemelt bérüket - közölte a Fidesz szóvivője. Zsigó Róbert kifejtette: a munkában eltöltött évek számától és az iskolai végzettségtől függően 5-11 százalék közötti fizetésemelés havi 6-17 ezer forint pluszpénz az ágazat munkavállalóinak, 73 ezer szakdolgozónak és 20 ezer technikai alkalmazottnak. A kormány 11,8 milliárd forintot biztosít a béremelésre.

A "Gyurcsány-koalíció" reménytelen ígéreteivel szemben a mostani kabinet bebizonyította, képes megteremteni a közszféra béremelési programjaihoz szükséges pénzügyi feltételeket, "így egyre több közszolgálati hivatás anyagi megbecsülését tudjuk elérni" - mondta a szóvivő.

A szociális, valamint gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók fizetésemelése mellett emlékeztetett az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok béremelési programjára, valamint a tiszthelyettesek bérkiegészítésére.

Hangsúlyozta, mindezt nem hitelből, hanem az ország saját erejéből hajtják végre, és a jövőben is azon lesznek, hogy folytathassák a közszolgálatban dolgozók fizetésének emelését, amit segíteni fog az egyre biztosabb gazdasági növekedés.

A béremeléseken kívül egyéb intézkedések is segítik a szociális és gyermekvédelmi területet: ilyen például az, hogy a nevelőszülők januártól foglalkoztatási jogviszonyban látják el feladatukat, valamint hogy nagyobb támogatás jár a hozzátartozóikat otthon ápolóknak - fejtette ki Zsigó Róbert.

A hétfő délután lejáró képviselőjelölt-bejelentési határidővel kapcsolatban a szóvivő azt mondta, a Fidesz a rendszerváltozás óta a legsikeresebb ajánlásgyűjtésén van túl, hiszen elsőként állított országos listát.

Hozzátette, a támogató aláírások gyűjtését folytatják, mert mindenkihez szeretnének eljutni. A Fidesz-KDNP-t támogató aláírások száma már másfél millió fölött van, ami azt jelenti, "egyre többen értik és érzik, mi is a valódi tétje a választásnak", vagyis hogy folytatódhat-e az elmúlt négy évben megkezdett út vagy visszatér a Gyurcsány-korszak - mondta.

Zsigó Róbertet arról is kérdezték, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága KDNP-s elnökének közlése szerint sem a legfőbb ügyész válaszlevele, sem Simon Gábor hozzátartozóinak vagyonnyilatkozata nem ad választ a volt szocialista politikus bécsi számláján lévő több százmilliós összegre.

A Fidesz szóvivője erre válaszolva ismét közölte: immár 27 napja nem kaptak választ Mesterházy Attila MSZP-elnöktől arra a kérdésre, honnan származnak Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes "eltitkolt százmilliói", továbbá hogy mi hangzott el kettejük négyszemközti találkozóján.
MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-06 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!