Egyház

XXIII. János és II. János Pál pápa szentté avatása a Szent Péter téren lesz

2014-02-27 15:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Vatikán bejelentette, hogy nem helyezik át Róma más helyszínére XXIII. János és II. János Pál április 27-i szentté avatását, amelyre egy milliónál több zarándokot várnak Olaszországból és az egész világból.

Ferenc pápa húsvéti liturgiai programját csütörtökön közölte a Vatikán honlapja (vatican.va).
    
Ebből az is kiderült, hogy a XXIII. János (1958-1963) és II. János Pál (1978-2005) szentté avatási szertartása a Vatikán szívének számító Szent Péter téren lesz. A délelőtt kezdődő szentmisét Ferenc pápa pontifikálja.
    
A modern egyház történetének eddigi két legnépszerűbb pápájáról van szó. Az olasz Angelo Giuseppe Roncalli és a lengyel Karol Wojtyla szentté avatására milliósnál nagyobb tömeg részvételét várják, elsősorban olasz és lengyel zarándokokat. A szentté avatást azért is tették tavaszra, hogy a Lengyelországból érkező hívőknek ne télen kelljen megtenni a Rómáig vezető utat.
    
Korábban az a lehetőség is felmerült, hogy a szentté avatást a Róma külvárosában levő Tor Vergata egyetemi campusának mezején tartják, ahol a 2000-es ifjúsági világtalálkozót rendezték, mivel itt többen férnek el, mint a sokkal szűkebb Szent Péter téren és a Vatikán környékén.
    
A Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa és a kúria bíborosai, püspökei március 9-14. között a Rómától kevesebb mint harminc kilométerre levő Ariccia egyik kolostorába vonulnak vissza a húsvét előtti nagyböjti időszak lelki gyakorlataira. Ezeket Ferenc pápa elődjei a Vatikánban tartották.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!