Egyetemváros

Új digitális tananyagok (leendő) kohómérnököknek

2014-02-21 21:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Több, mint két évtizede nem, vagy magyarul még nem készült tananyagok születtek a kohómérnökképzést támogató Dunaferr a Magyarországi Kohómérnökképzésért Alapítvány kezdeményezése és a Miskolci Egyetem közreműködése révén. A hiánypótló, ingyenesen elérhető digitális tananyagok az Európai Unió támogatásával valósultak meg.

A projekt keretében 12 új, Bologna-konform tananyag fejlesztése és 3 Bologna-konform tananyag adaptálása valósult meg. Megtörtént emellett a képzők e-learning, idegen nyelvi és pedagógiai képzése is.

A munkát lehetővé tevő, februárban záruló TÁMOP-pályázat révén nem kizárólag a vas- és acélmetallurgia témakörében, hanem az ezekhez kapcsolódó alapozó kémiai metallurgia és az eddig még magyar nyelvű tananyaggal nem rendelkező archeometallurgia témájában is készültek tananyagok. Szerzőik a Miskolci Egyetem jelenlegi és volt oktatói, az ISD Dunaferr Zrt. dolgozói és főtanácsosai, illetve más, a szakterületükön megbecsült szakemberek. A digitalizálást a Miskolci Egyetem e-Learning Centrumában végezték.

A jegyzetek elérhetők az interneten, így hallgatók, oktatók és gyakorló szakemberek is hozzáférhetnek a legmodernebb ismeretekhez magyarul: kohasztananyagok.uni-miskolc.hu.

A Miskolci Egyetem és a Dunaferr a Magyarországi Kohómérnök képzésért Alapítvány konzorciuma a „Kompetencia alapú, korszerű, digitális komplex tananyagmodulok létrehozása és on-line hozzáférésük megvalósítása fémtechnológiákhoz kapcsolódó felsőfokú műszaki képzés területeken” című, több mint 49 millió forint összköltségű pályázatához majd' 47 millió forint támogatást nyert el.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!