Szociális

Rendeződni látszik az árvák helyzete

2014-02-18 11:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kriza_arvak_140215ml_2.jpg

Rendeződni látszik az árván maradt miskolci testvérpár helyzete, akiket Kriza Ákos polgármester is felkarolt. Fazekas Noémi és öccse, Andor a legkülönbözőbb helyekről kap segítséget, s maguk is mindent megtesznek, hogy összeszedjék magukat, de szüleik elvesztése után ez lelkileg sem könnyű.

Mint arról korábban, több alkalommal beszámoltunk, tavaly maradt árván két miskolci fiatal: Fazekas Andor és nővére, Noémi. Édesanyjukat halálos betegség miatt veszítették el, 2011-ben, egy évvel később pedig édesapjuk is meghalt egy autóbalesetben, melyben Andor is komolyan megsérült. Noémi elmondta, nagyszüleik 120 kilométerre élnek, így nem tudnak nekik rendszeresen segíteni.

– Szoktak jönni néha, de messze vannak, keveset látjuk őket. Nagyon sok adósság maradt ránk, mindketten tanulunk, nem tudtam, mit csináljak, ezért írtam a polgármesteri hivatalnak. Meglepődtünk és nagyon jól esett, hogy a polgármester személyesen jött el karácsony környékén, hozott karácsonyfát, díszeket, feltöltötte a hűtőt – idézte fel Noémi a tavaly év végi eseményeket.

kriza_arvak_140215ml_4.jpg

A fiatalok történetét azóta sokan megismerték, s egyre többen ajánlanak segítséget. Rendezték a testvérek távhődíj-hátralékát, egy budapesti férfi pedig felajánlotta, hogy egy éven át kifizeti a fűtésszámláikat. Egy debreceni házaspár egyhavi bevásárlás összegével segített, de városunkból is sokan szeretnék megkönnyíteni a testvérek mindennapjait.

Egy nyugdíjas miskolci hölgy egyhavi nyugdíját adta át Noéminek és Andornak. A gyerekek étkeztetéséről a Minorita étterem is gondoskodik – minden nap meleg étellel látják el őket, miskolci vállalkozók pedig a hitelük kifizetésében vállalnának szerepet.

Noémi elmondta, nem gondolták, hogy ilyen sokan fognak nekik segíteni. Mint kiemelte, mindketten tudják, milyen területen kívánnak majd felnőttként dolgozni, ezért nagyon szeretnének még tanulni.
– Én fotózást tanulok, divatfotós szeretnék lenni, de eléggé le vagyok maradva, mert vannak olyan feladatok, amelyeket itthon kell megcsinálni, és fényképezőgép is kellene hozzá. A testvérem autószerelő szeretne lenni, ő két hónapig nem tudott iskolába járni a baleset után. A matek nehezebben megy neki, a polgármester gyakran kikérdezi tőle, kezdi behozni a hátrányt – mesélte Noémi. Andor hozzátette, annak is nagyon örül, hogy újra járhat iskola után kondizni.

kriza_arvak_140215ml_3.jpg

Ez a hobbija, és nagyon fontos neki, hogy újra mozoghat. Balesete után csonttörésekkel, belső sérülésekkel vitték kórházba, kezelése után két hónapig lábadozott. Mint mondta, most már jól van, még vigyáznia kell, nem erőltetheti meg magát.
A fiatalok elmondták, tisztítószereket és élelmiszercsomagokat is kaptak már, nagyon hálásak, hogy mindenki odafigyel rájuk, segíti az életüket.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!