MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Változás a távhőelszámolásban

2014-02-16 13:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Változás lesz a távfűtésidíj elszámolásban a tavaly decemberben hatályba lépett kormányrendelet értelmében. Erre azért van szükség, hogy megszűnjenek a korábban tapasztalt fizetési aránytalanságok.

Török Lajos havonta 20 ezer forint körüli összeget fizet. Két évvel ezelőtt azonban egy több, mint 430 ezer forintos számlát kapott az avason élő férfi. A kormány tavaly decemberi döntésével csökkenhetnek a korábban tapasztalt fizetési aránytalanságok.

A lakók most légköbméterenként fizetik a fűtést. A költségosztás alapú elszámolás után Török Lajos számlája több mint 5 ezer forinttal csökkenhet. A költségosztást választó lakóközösségeknél a lakások fekvését is figyelembe kell venni. Ez azt jelenti, hogy nem fizethetnek azok a lakó sokkal többet, akiknek a lakásuk az elhelyezkedés miatt hűvösebb, mint egy középső lakás.

A kormányrendelet szabályozza a legmagasabban fizethető díjat is, mégpedig oly módon, hogy bevezetett egy korlátot, felső limitet. Egy épületre vonatkozó hőfelhasználásnál az egy légköbméterre eső fajlagos érték lakásonként nem haladhatja meg az átlagnak a két és félszeresét – tájékoztat Fignár Zoltán, a MIHŐ Kft. üzemvezetője.

Miskolcon mintegy 10 ezer lakást érint a költségosztás és annak változásai. Akik ezt választják, azoknak ezt a fűtési idény kezdetétől, szeptember 15-étől kell alkalmazniuk. A költségosztásról további információk a miho.hu oldalon érhetőek el.

Spilman N.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-03 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!