Zöld Nyíl

Kitört a „villamosláz”, mindenki a Skodával utazna!

2014-01-23 23:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE skoda_villamos_140121ml_1.jpg

Átlagosan kilencvenszázalékos kihasználtsággal közlekedik a hétfőn forgalomba állított első új Skoda villamos. A tapasztalatok szerint sokan inkább megvárják a szerelvényt, ha látják messzebb, vagy épp tudják a menetrendjét, és sokan fotózzák is, az MVK jelenleg is zajló fotópályázatának köszönhetően.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn délután állt forgalomba Miskolcon először az első Skoda villamos, melyet még 30 követ majd a következő egy évben (melyből egy már megérkezett, még 29-et pedig szállítanak). A startot hatalmas érdeklődés követte, s követi jelenleg is. Vaskó Tiborné, az MVK Zrt. kereskedelmi osztályvezetője elmondta, hétfőn még sokan fel sem fértek az új villamosra, de jelenleg is nagy kihasználtsággal fut a szerelvény, átlagosan 90 százalékossal.

skoda_villamos_140121ml_6.jpg

– Járművezető kollégáink tapasztalják, hogy az utasok nagy része, ha látja messze a Skoda villamost, akkor inkább megvárja azt, minthogy felszálljanak a megállóban éppen tartózkodó járműre. Sokan fotózzák is a villamost, hiszen zajlik az MVK fotópályázata, aminek pont a Skoda szerelvény a témája – mondta az osztályvezető hozzátéve, hogy sok pozitív és jobbító szándékú visszajelzést kapnak az eltelt napokban a villamossal kapcsolatban, melyekért az MVK nagyon hálás, és továbbra is vár minden véleményt.

Hasonlóan tapasztalták munkatársaink is, mikor csütörtökön ismét felültek a Skodára, sok társaság beszélt a villamosról, volt, akik sorolták észrevételeiket, mások a korábbi típusokkal hasonlították össze azt.

gris_judit.jpgGris Juditnak tetszett a villamos. Mint mondta, először utazott vele, viszont mivel nemrég kezdte tanulmányait Miskolcon, sokat fog villamosozni és neki sem mindegy milyen szerelvényeken.
– Ez a Skoda azért sokkal korszerűbb, mint a többi villamos, nagyon kényelmes, modern, csendes. Jó látni, hogy fejlődik Miskolc, remélem, hamarosan megérkezik a többi szerelvény is! – mondta.

toth_bence.jpgTóth Bence Gesztelyben lakik, mint mondta, viszonylag sokszor jár Miskolcra, és a villamost is gyakran használja.
– Először utazom ezen a villamoson, és nagyon tetszik! Tágas, kényelmes, jobb lesz ezeken utazni, mint a bécsikkel meg a Tátrákkal. Az talán jó lenne, hogyha több kapaszkodó lenne alacsonyabban is, mert én például némelyiket nehezen érem el – tette hozzá Bence.  

toth_renata.jpgTóth Renáta iskolából hazafelé érte el a Skodát a Diósgyőri Gimnázium megállóban. Mint mondta, bár különösebb gondja nem volt a régi villamosokkal sem, azért örül az újaknak.
– Ezekkel azért biztosan jobb lesz majd utazni. Nagyon csendes, kényelmes, remélem rövidesen megérkezik a többi új kocsi is – mondta el.

kissne_greti.jpgKissné Gréti kisfiával, Marcival már másodjára utazott az új villamossal. Elmondta, elégedett a Skodával nagyon, anyaként elsőre annak örült a legjobban, hogy alacsonypadlós, így például kisgyerekkel, babakocsival is könnyedén lehet rá felszállni.
– Örülünk neki nagyon, mert csendes, nem rezeg, kényelmes és tágas. A kisfiamnak az tetszik legjobban, hogy egyedül is ki tudja nyitni az ajtót, itt már ő is eléri a leszállásjelző gombot – mondta.

T.Á.
Fotó: M.L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-21 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!