Közélet

Az Avasi Gimnázium képviselte Magyarországot

2014-01-05 11:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az Avasi Gimnázium 24 diákja képviselte Magyarországot december közepén az Európai Parlament „Euroscola” ifjúsági programján. A diákok egy napra átvették az EP képviselők szerepét, és hat, előre megadott témáról vitatkoztak.

Az EP programjának köszönhetően hazánkat a miskolci Avasi Gimnázium diákjai képviselték december közepén. A 24 diák Strasbourgba utazhatott, hogy egy napra EP képviselővé válhasson. A csoportmunka után plenáris ülésen szavaztak a javaslataikról a fiatalok.

– A felkészülés és a megbeszélések fáradalmaiért bőven kárpótoltak az élmények, amelyeket Strasbourgban szereztem. Az iskolánk nagyon jó csapatot hozott össze, amellyel még a többórás buszút is élvezetes volt. A parlamentben nagyon jól szerepeltünk, és érdekes volt bepillantani a képviselők mindennapi feladataiba – mondta a 11 évfolyamos Lőrincz Marina.

Schein Ákos 13. évfolyamos diák kiemelte, hogy nagyon sok kultúrával ismerkedhettek meg az út során, ami nagy élmény volt. – Az olaszok azt hitték, hogy minden magyarnak felsőfokú nyelvvizsgája van – tette hozzá.

Kiss J.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-15 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!