Egyház

Több mint hatmillióan találkoztak már Ferenc pápával

2014-01-02 19:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Pápasága eddigi kilenc hónapja alatt több mint 6,6 millió ember vett részt Ferenc pápa nyilvános vatikáni szereplésein – közölte csütörtökön a Pápai Ház Prefekturája. Ez csaknem háromszorosa annak a tömegnek, amelyet elődje, XVI. Benedek vonzott 2012 egészében.Pontosan 6 millió 623 ezer 900 olasz és külföldi vett részt 2013-ban a Ferenc pápával való különböző találkozókon a vatikáni audienciateremben és a Szent Péter téren tartott általános audienciáktól a liturgiai szertartásokig.
    
Az adatok szerint - amelyeket az egyházfő személyes titkárságaként működő Pápai Ház Prefektúrája hozta nyilvánosságra - Ferenc pápa a március 13-i megválasztása óta tömegeket vonzott a Vatikánba. Harminc általános audienciát tartott, s ezeken 1 millió 548 ezer ember vett részt. Az egyéb pápai kihallgatásokon 87 ezer személy vett részt. A Szent Péter bazilikában és a Szent Péter téren tartott liturgikus szertartásokon 2 millió 282 ezer hívő volt jelen. További 2,7 millióan a Ferenc pápa vezette Mária-imákat hallgatták meg, a vasárnap és ünnepnapokon tartott Angelust és Regina Coelit.
    
A Pápai Ház Prefektúrájának adatai becslések és nem számítják mindazokat, akik az audienciákra kérhető ingyenes jegyek nélkül hallgatták, látták Ferenc pápát, mivel például a Szent Péter téren kívül álltak. Nem számolták azt a több millió embert sem, aki az egyházfő tavaly nyári brazíliai útján találkozott a pápával a Rio De Janeiró-i Ifjúsági Világtalálkozón, vagy Lampedusa szigetén vagy az Assisi városában tett látogatásán.
    
A „Bergoglio-effektus”, vagyis Ferenc pápa népszerűsége még a Vatikáni Múzeumok látogatottságát is növelte, mintegy 5,5 millió látogatóval zárták a tavalyi évet. Ezt Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója rekordnak nevezte.

MTI
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!