Pályázatok

Befejeződött az úthelyreállítás Borsodnádasdon

2013-12-17 22:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A településrekonstrukciót szolgáló projektberuházást Borsodnádasd Város Önkormányzata mintegy 97MFt uniós támogatás segítségével valósította meg.

Borsodnádasd Város Önkormányzata sikeresen pályázott az ÉMOP-3.1.2/E-11 „Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken” című pályázati felhívásra. „Az árvíz által megrongált belterületi utak helyreállítása és fejlesztése Borsodnádasdon” című, ÉMOP-3.1.2/E-11-2011-0059 azonosító jelű projekt Támogatási Szerződése 2012. március 30-án lépett hatályba. A projekt-célok megvalósulásához az Európai Unió és a Magyar Állam 96 651 922 Ft összegű támogatást nyújtott. Az összesen mintegy 102 millió forint összköltségű beruházás 2013. II. félévében befejeződött.

A 2010. tavaszán-nyarán lehullott jelentős mennyiségű csapadék következtében Borsod-Abaúj-Zemplén megye több folyója, patakja megduzzadt, árvizeket okozva. Az árvíz-, és belvíz-veszély érintette Borsodnádasd város területét is.

A beruházás keretében hét megrongálódott önkormányzati tulajdonú belterületi út (Béke, Berek, Karácsonylova, Eötvös, Körtevölgye, Temető, Vásárosok utcák) felújíttatását és csapadékvíz elvezettetését valósította meg az Önkormányzat. Ezen túlmenően a Római Katolikus Plébánia, mint konzorciumi partner részéről a templom (Petőfi tér) földcsuszamlás elleni védelem érdekében az omlásveszélyes támfal átépítésére és megerősítésére került sor.
A kivitelezési munkákat a Szilvási Építő Kft. (Mezőkövesd) végezte.

Borsodnádasd Város Önkormányzata kiemelt feladatának és felelősségének tekinti a település lakossága életkörülményeinek javítását, illetve szinten tartását. A projektberuházás a település környezete állapotának fejlesztését, a fejlesztéssel érintett utcák, ingatlanok ismételt környezeti káreseménnyel való érintettségének megelőzését szolgálta.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!