Pályázatok

Eredményes kórházi pályázat Ózdon

2013-12-04 20:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az Almási Balogh Pál Kórház eredményesen pályázott az Új Széchenyi Terv keretében. Az egészségügyi intézmény „Életmódváltással a hosszabb és szebb életért” című pályázati felhíváson 80.601.031 forint, vissza nem térítendő uniós támogatást nyert.

Ennek eredményeként a projekt időtartama, és az azt követő fenntartási kötelezettség idején az Ózdi kistérség lakosságának egészségi állapota hosszútávon javítható, a várható élettartam növekedésével és az életminőség pozitív elmozdításával.
A kistérségi pályázat célja, hogy a lakosság körében az egészséget szolgáló egyéni magatartásmintákat alakítsanak ki. Ezen belül kiemelten kívánnak foglalkozni a speciális, magas kockázatú célcsoportokkal. A koordinált fejlesztési projekt keretében az Almási Balogh Pál kórház területén létrehoznak egy egészségfejlesztést támogató intézményt, úgynevezett Egészségfejlesztési Irodát (EFI-t). Emellett az ellátórendszer ide kapcsolódó feladatainak összehangolásával, kapcsolatainak javításával kívánják elérni a pályázatban tett vállalásukat. 

Az induló projekt elsődlegesen az Ózdi Kistérség lakosságának egészségi állapotát hivatott javítani. Méghozzá egy olyan EFI működtetésével, amely összefogja és koordinálja ezen a területen a prevenciós és egészségfejlesztési feladatokat. Szakmai segítséget nyújt a résztvevőknek, kiemelten az alapellátásnak. Emellett fontos szempont, hogy egy olyan szakmai egység működjön, amely hosszútávon, hatékonyan járul hozzá a környéken élő emberek egészségi állapotának javulásához.

A projekt rész céljai között szerepel az egészséges életmódot támogató pozitív közösségi minták elterjesztése a szükséges intézményrendszeri háttér kialakításával. A legjelentősebb, idült, nem-fertőző betegségek okozta halálozás és betegségteher megelőzése és csökkentése az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó szolgáltatások révén. A lakosság széles körének fizikai aktivitásra, mozgásban gazdag életmódra, egészséges táplálkozásra ösztönzése. A dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítása. Támogató szolgáltatások kialakítása, az idült, nem fertőző betegségek megelőzésének előmozdítása. A mentális egészség javítása.

A program megvalósítása 2013. szeptember 01-jétől 2015. június 30-ig tart, ezután pedig a fenntartási időszak plusz három esztendő. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.  Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!