Közélet

A koraszülötteknek segített a Lions Klub

2013-11-28 15:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lions_adomany_gyek_131128_ja.jpg

Egy október elején megrendezett jótékonysági koncertnek köszönhetően 250 ezer forintot adományozott az első Miskolci Lions Klub a Segíts Élni Alapítványnak, amelynek köszönhetően a koraszülött-mentést segítik.

Tartalék lélegezető gépet szerezhet be a Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztály az Első Miskolci Lions Klubnak, s az alapítványnak köszönhetően. A karitatív tevékenységéről híres klub október elején ugyanis egy jótékonysági koncertet szervezett, amelynek bevételét, 250 ezer forintot a Segíts Élni Alapítványnak adott át az elnök csütörtökön. Az alapítvány szoros kapcsolatban van a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztályával, így az összegből egy tartalék lélegeztető gépet vásárolnak a koraszülött-újszülöttszállítás-mentés folyamatának segítése érdekében.

lions_adomany_gyek_131128_ja_3.jpg

Barkóczi István
, a klub elnöke az adomány átadásakor elmondta, elsődleges feladatuk, mint ismert, a beteg gyerekek segítése.
– Elsősorban a vak és gyengénlátó gyerekeken segítünk, de természetesen a karitatív tevékenységbe a koraszülöttek is beletartoznak. Orvosi műszerekre mindig szükség van, így igazán jó helyre került az összeg – mondta az elnök.

A karitatív tevékenységek az év végén mindig nagyobb hangsúlyt kapnak, egyre szaporodnak a jótékonysági akciók, az Első Miskolci Lions Klub azonban az egész évet a segítségnyújtás jegyében tölti.

K. J.
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-09-22 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!