Egyetemváros

Százmilliót vonnak el a Miskolci Egyetemtől

2013-11-25 17:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyetem-tudomanyos-111103ml_45.jpg

Részben igaz a hír, amely szerint pénzt vonnak el a Miskolci Egyetemtől, kommentálta a korábban megjelent információkat portálunknak Torma András rektor. Valóban zároltak összeget, de nem 400, hanem 100 millió forintról van szó.

A rektor hangsúlyozta, az elmúlt években folyamatosan arra volt példa, hogy az év végén a mindenkori kormányok vontak vissza pénzt a felsőoktatási intézményektől. A jelenlegi zárolás alapja egy 2013. májusi kormányhatározat, melyet a túlzottdeficit-eljárás miatt rendeltek el. Ekkor a legtöbb intézménytől el is vontak bizonyos összegeket, de némelyiket – köztük a Miskolci Egyetemet – nem érintette akkor az intézkedés. Az év végéhez közeledve bíztak abban, hogy ez már így is marad, de végül mégsem így történt.

torma_andras_mgy.jpg Torma András elmondta, éppen aznap kapták meg az értesítést a zárolásról, amikor a fővárosban aláírták a struktúra-átalakítási alapból megkapott 700 millió forintos támogatásról szóló szerződést. Más intézményeket keményebben érintettek ezek az intézkedések, de természetesen a Miskolci Egyetemen is minden forintnak helye van, azonban nem okoz gondot a 100 millió forint kigazdálkodása, tette hozzá a rektor. Az intézmény már át is utalta az összeget a fenntartó számlájára. Megjegyezte, ha már májusban tudtak volna róla, akkor lett volna lehetőségük, hogy a megfelelő lépéseket megtegyék. Mivel az egyetem december 22-én lezárja az évet és bezár, így erre most már nincs lehetőség, ezért át fogják tolni ezeket az intézkedéseket, illetve hatásukat a következő évre.

H. I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!