Egyetemváros

Labort avattak az egyetemen

2013-11-21 16:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE edu_labor_atado_131121_ja.jpg

Új labort hozott létre „EduNet laboratórium” néven a Miskolci Egyetem és a Phoenix Contact cég a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Villamosmérnöki Intézetének Automatizálási és Infokommunikációs Intézeti Tanszékének keretein belül működő Ajtonyi István Ipari Kommunikációs Rendszerek Laboratóriumban. A nyitóünnepséget csütörtökön rendezték.

edu_labor_atado_131121_ja_16.jpg

Az új labor megnyitása alkalmából csütörtökön szakmai napot rendeztek, amelyen a tanszék és a Phoenix Contact cég szakmai előadásokon mutatkozott be a meghívott régióbeli cégek képviselői és az egyetem hallgatói előtt.

A laboratórium jelentőségét az adja, hogy általa – az egyetem és a cég közötti kooperációnak köszönhetően – a cég támogatásával felszerelésekhez, eszközhöz jut az egyetem. A laboratórium kereteit adó EduNet program világszerte több földrészen, több országban működik, Magyarországon is van már ilyen együttműködés, amelyhez a Miskolci Egyetem is csatlakozik.

edu_labor_atado_131121_ja_3.jpg

Az EduNet laboratóriumban a Phoenix Contact cég hat darab PLC rendszert (a PLC egy programozható logikai vezérlő, melyet az ipari folyamatok, gyártórendszerek irányítására használnak) és egy Profinet alapú kommunikáción alapuló PLC rendszert helyezett el, oktatási anyagokat tesz hozzáférhetővé, valamint az új labor nemzetközi együttműködési lehetőséget is biztosít az EduNet programban résztvevő társegyetemekkel.

minap.hu
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!