Egyetemváros

Angol és német nyelvi verseny középiskolásoknak az egyetemen

2013-11-21 09:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE angol_nemet_nyelvi_verseny_131120_kcs_011.jpg

Megyénk közel 300 középiskolás diákja vett részt angol és német nyelvi versenyen a Miskolci Egyetemen szerdán. Az emelt szintű érettségihez hasonló feladatsor kitöltése jó szintfelmérő volt számukra, emellett megismerkedhettek az egyetemmel és a szervező Modern Filológiai Intézet kínálta továbbtanulási lehetőségekkel is.

Többek közt Miskolcról, Ózdról, Sátoraljaújhelyről, és Kazincbarcikáról is érkeztek 11. és 12. évfolyamos diákok a Miskolci Egyetemre szerdán, hogy angol, illetve német nyelvi versenyen vegyenek részt.

Magnuczné Godó Ágnes főszervezőtől megtudtuk, hogy a középiskoláknak kiküldtek egy tájékoztató és egyben felhívó levelet, ami alapján bárki jelentkezhetett a helyi intézményekben – ennek köszönhetően közel 300 potenciális egyetemista vett részt a megmérettetésen.

angol_nemet_nyelvi_verseny_131120_kcs_005.jpg

Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a szervezők az eredetileg tervezettnél nagyobb befogadóképességű termeket voltak kénytelenek lefoglalni, hogy minden diák megírhassa a versenydolgozatot angol illetve német nyelvből.

A Modern Filológiai Intézet oktatói fogják értékelni a két órás teszteket, a legjobb eredményt elérők pedig továbbjutnak a második, szóbeli fordulóba, ami 2014 januárjában lesz esedékes.
Ekkor egy játékos formájú országismereti vetélkedő következik, aminek célja felkelteni az érdeklődést az adott idegen nyelvet beszélő országok, és ezáltal a nyelvtanulás iránt.

Dobos Csilla, a Bölcsészettudományi Kar Modern Filológiai Intézetének igazgatója elmondta, hogy három okból szervezték meg a versenyt.
Egyfelől közelebb akarják hozni egymáshoz a régió középiskoláit és a Miskolci Egyetemet, hogy a diákok tudjanak az intézmény kínálta felsőoktatási lehetőségekről.
Emellett segítséget kívántak nyújtani a középiskolásoknak, hogy letesztelhessék tudásukat: ha most lenne az idegennyelvi érettségi vizsgájuk, hogyan teljesítenének. Ezt az tette lehetővé, hogy az írásbeli feladatsor, amit szerdán kitöltöttek, hasonló nehézségű és összetételű volt mint az emelt szintű érettségi.

A rendezvény harmadik céljaként a verseny után az oktatók ismertették a Modern Filológiai Intézet nyújtotta képzéseket. Dobos Csilla rámutatott, hogy sokan elhagyják a régiót, ezért az intézet azt kívánta prezentálni a potenciális hallgatóknak, hogy helyben is kaphatnak olyan képzést, amivel képesek lehetnek elhelyezkedni a jövőben - példaként megemlítette a nyelvtanárok képzését illetve a fordító és tolmács mesterszakot.

K. Cs.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!