Miskolci Jegesmedvék

Lenullázták a bajnokot a Jegesmedvék

2013-11-16 09:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jegesmedvek_dab_130307_ja_26.jpg

A hosszú nemzetközi szünet után a Jegesmedvék első útja Dunaújvárosba vezetett, és magabiztos győzelmet arattak. A Macik fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és a mérkőzés első tíz percét leszámítva végig fölényben játszottak.

A mérkőzés elejét nagyon megnyomta a Dunaújváros, a 3. percben Hurtaj lőhetett üresen, a 6. percben előbb Ladányi, majd Gröschl előtt adódott nagy helyzet, de Gyenes remekül védett. Ezután a Jegesmedvék kijöttek a szorításból, és egyre többet veszélyeztettek, de vagy Sevela védett, vagy elvétették a célt. A harmad végén két percig előnyben játszhattak a hazaiak, de a Macik ezt kivédekezték.

Fölényben a Macik

A második harmadban teljesen megváltozott a játék képe. A Jegesmedvék sokkal többet, és veszélyesebben támadtak ellenfelüknél. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, de valami kicsi mindig hiányzott a gólhoz. Közben a Dabnak is voltak komoly lehetőségei, ám Gyenes eszén végül nem tudtak túljárni.

Három Maci-gól és shotout

A harmadik harmad elején két gyors emberelőnyt kapott a Dunaújváros, ám a Macik remekül védekezve kihúzták ezeket. Azonos létszámban ismét a Miskolc irányította a játékot, és a 7. percben meg is kezdték a gólgyártást. Popovics húzta meg a jobb szélt, remekül adott középre, ahol az érkező Hajós nem hibázott (0-1). Bő egy perc múlva Dubek lövése messze pattant Seveláról, és a szemfüles Hajós kapásból nagy gólt lőtt (0-2). Még nem telt el újabb egy perc, amikor a kapu mögött Dubekhez került a korongot, aki oldalról behúzta azt a kapuba a későn visszaérő Sevela mellett (0-3). Bő másfél perccel a vége előtt Stephan Lundh lehozta kapusát, majd fél percen belül két miskolcit is kiállítottak a bírók. Így a végén a Dab 6 a 3 ellen játszhatott, de így sem tudtak gólt lőni Gyenesnek, aki végül shotouttal zárt.

A Jegesmedvék fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és a mérkőzés első tíz percét leszámítva végig fölényben játszottak. A védelem kitűnően zárt, a csatárok három gólt lőttek, Gyenes pedig mindent védett, így a Jegesmedvék megérdemelt és magabiztos győzelmet arattak.

Jegyzőkönyv
Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék
0-3 (0-0, 0-0, 0-3)
Dunaújvárosi jégcsarnok 600 néző
V: Halassy, Varjú, Gangel, Berger
Gól: Hajós(2), Dubek
Kiállítás: 4 perc illetve 12 perc


Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle, Hajós, Knox, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Szilágyi, Láda, Orosz, Ritó, Tóth, DeBruyn, Dubek, Hegyi, Durco, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Fliszár, Faith, Nagy(k). Edző: Bob Dever. 

Dab.Docler: Sevela – Lindgren, Hegyi, Somogyi, Ladányi, Pavuk, Huba, Jabornik, Papp, Hüffner, Hurtaj, Nagy, Gröschl, Virág, Erdélyi, Peterdi, Galanisz, Sabados, Azari, Szappanos, Kiss Á., Kiss T.(k). Edző: Stephan Lundh.

Bob Dever: - Mindenki, és ezt szeretném hangsúlyozni, mindenki kitűnően játszott ma. Az első harmadban még nem pörögtünk úgy, ahogy kellett volna, a másodiktól azonban teljesen uraltuk a meccset. Keményebben, okosabban játszottunk, jól támadtuk le a Dabot, a harmadik játékrészben pedig már gólokat is lőttünk. Úgy gondolom, hogy megérdemelten győztünk.
Stephan Lundh: - A Miskolc ma jobb volt. Nekünk megint kiütközött az elmúlt hetek problémája, nem tudunk gólt lőni. A helyzeteket kidolgozzuk, de nem tudjuk feltenni az i-re a pontot. Ezen gyorsan változtatnunk kell.

minap.hu
Fotó: minap/archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-30 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!