Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Pénteken indul a hóügyelet

2013-11-12 17:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ave_telifelkeszules_131112_fkcs_8.jpg

November 15. és 2014. március 15. között ismét hóügyeleti diszpécserszolgálatot működtet a Miskolci Városgazda, mely a kézi síkosságmentesítést is végzi télen. A város kezelésében lévő, 430 kilométernyi közúthálózat hó-eltakarítási munkáit az AVE Miskolc Kft. látja el. Rendkívüli időjárási viszonyok esetén, a tavalyihoz hasonlóan a négyhónapos időszakon kívül is működhet az ügyelet.

A részletekről az AVE Miskolc Kft. telephelyén számoltak be kedden. Pintér Zoltán, a polgármesteri hivatal városfejlesztési- és üzemeltetési főosztályának vezetője elmondta, a sok éves gyakorlatnak és az időjárásnak megfelelően idén is november 15-én indul a hóügyelet, melyet az önkormányzat rendel meg. Péntektől helyezik ki a szóróedényeket is a közintézmények, fontos csomópontok, járdák, busz- és villamosmegállók környékére, hogy onnan a lehető legrövidebb időn belül el lehessen juttatni a megfelelő helyekre a szóróanyagot. A főosztályvezető kiemelte, a védett helyeken – Miskolctapolca, Lillafüred, belváros, busz- és villamosmegállók – érdesítésről van szó (homokkal), ebben az esetben minimális mennyiségben használnak vegyi anyagot.

ave_telifelkeszules_131112_fkcs_2.jpg

A kézi síkosságmentesítés irányítása a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. feladata, melyet kisgépekkel és közmunkaprogram keretében foglalkoztatottakkal lát el. Vendriczky Tibor, a társaság szolgáltatási vezetője elmondta, a szükséges létszám vezérlését az Országos Meteorológiai Szolgálattal kötött szerződés szerinti 4-5 napos előrejelzések alapján határozzák meg, a hóügyeletet pedig tapasztalt munkatársakkal, egy vezetővel és hat diszpécserrel irányítják. Hozzátette, prioritást élveznek a gyalogátkelőhelyek, lépcsők és rámpák.

Az önkormányzat kezelésében lévő, közel 430 kilométeres, aszfaltozott úthálózat gépi síkosságmentesítési és hó-eltakarítási munkáit, a szóróanyag beszerzését és annak folyamatos biztosítását az AVE Miskolc Kft látja el hat, szükség esetén nyolc gépjárművel. Molnár Attila ügyvezető igazgató azzal kezdte, akár már a hétvégén lehetnek fagyok, így fontos, hogy felkészülve várják a telet, a lakosság biztonságérzete pedig meglegyen ezzel kapcsolatban.

ave_telifelkeszules_131112_fkcs_15.jpg

– Van egy kapacitásunk, adott az idő és a fontossági sorrend is. A prioritások közé tartoznak a tömegközlekedési útvonalak, a kórházakhoz, közintézményekhez, iskolákhoz és nagyobb áruházakhoz vezető utak. Ezek síkosságmentesítését követően lehet megkezdeni az alsóbbrendű utakon a munkát – hangsúlyozta Molnár Attila.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy télen a megváltozott útviszonyoknak megfelelően kell vezetni, és érdemes hosszabb menetidővel számolni. Ugyancsak kiemelte, hogy a szóróautó mögött tartsuk be a kellő követési távolságot, mert károsodhat az autónk, egyúttal a lakosság türelmét kérte a folyamatos munkák miatt.

ave_telifelkeszules_131112_fkcs_9.jpg

A kiadásokkal kapcsolatban elhangzott, a közgyűlés a 2013-as költségvetésben 113 millió forintot különített el a felsorolt munkák elvégzésére.

Soós P.
Fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!