Pályázatok

Újra pályázhatnak zöld homlokzattal

2013-10-16 10:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE zoldpalyazat_sajttaj_131016_fkcs_1.jpg

Tavasszal Miskolc legszebb zöld homlokzatára hirdetett pályázatot a város, szerdán pedig magán és intézményi tulajdonban lévő felületek zöldítésére tett közzé kiírást az önkormányzat – közölte sajtótájékoztatón Pfliegler Péter alpolgármester.

Tavasszal hirdette meg a város a „Miskolc legszebb zöld homlokzata” című pályázatot, melynek nemrég volt az eredményhirdetése, a fotók jelenleg is megtekinthetők a Városháza aulájában.

A meglévő zöldfelületek megtartása mellett az elkövetkező években a függőleges felületek – falak, kerítések, támfalak – zöldítését ösztönöznék, azzal a céllal, hogy Miskolc pár éven belül a zöld falak és homlokzatok városa legyen. Ennek elősegítésére újabb pályázatot hirdet a város.

– Magánszemélyek és intézmények pályázhatnak, akik a tulajdonukban vagy kezelésükben lévő felszíneket szeretnék kúszónövényekkel bezöldíteni. Akinek nem tulajdona az ingatlan, a tulajdonos engedélyével nevezhet. A másik feltétel, hogy legalább öt évig fenn kell tartani a zöld homlokzatot – ismertette a részleteket Pfliegler Péter alpolgármester. Nyereségorientált szervezetek és vállalkozások nem pályázhatnak.

A növényanyagot az önkormányzat térítésmentesen bocsátja a sikeresen pályázók rendelkezésére. A pályázatokat november 18-ig lehet beadni, a részletes tudnivalók a miskolc.hu-ról tölthetők le.

minap.hu
fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!