Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

A medreket tisztítják, a szökőkutakat már lezárták

2013-10-06 11:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE oszi_takaritas_131004ml_0.jpg

Téliesítették a szökőkutakat, kiszedik az egynyári növényeket, és lenyírt fű helyett már lehullott lombot gereblyéznek a Városgazda munkatársai Miskolc közterületein.

Az őszi kertészeti munkák keretében már elkezdték kiszedni az egynyári növényeket, és telepíteni a kétnyáriakat a Városgazda Kft. munkatársai. Továbbra is gallyaznak a főútvonalak mentén, a parkokban és tereken pedig a fák sarj- és vízhajtásait távolítják el. A patakmedrek tisztása sem ért még véget, és továbbra is kaszálják a mederpartokat, tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjétől.

oszi_takaritas_131004ml_06.jpg

Az egyre hűvösödő idő miatt egyre több munkát adnak a lehullott levelek, folyamatosan gereblyézik, gyűjtik a lombot a városban. A mínuszok közeledtét jelzi az is, hogy már téliesítették a szökőkutakat.

Az utolsó fűnyírás után érdemes visszatekinteni az elvégzett munkára – bár egyes külterületi részeken még mindig vágnak, a nagy volumenű munkákkal már szeptember közepén végeztek. Idén április végén kezdték, és a frekventált helyeken legalább négyszer nyírták a füvet Miskolc területén mintegy 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és I. kategóriás zöld területen. Ez több mint 400 focipályányi út, utca, járda melletti területet, parkokat, tereket és társasházak melletti részt jelent.

oszi_takaritas_131004ml_09.jpg

Így nyáron összesen mintegy 11 millió négyzetmétert gondoztak a városon belül. Emellett a külterületi, gondozatlan részeken is több mint 2 millió négyzetméteren kaszáltak, méghozzá a parlagfű virágzása előtt, hogy csökkentsék a pollenterhelését.

minap.hu
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-16 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!