Pályázatok

Új típusú szakképzés a Berzeviczyben

2013-10-04 11:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE berzeviczy_project_131004_fkcs_1.jpg

Majd’ húsz millió forintos pályázati támogatást nyert a miskolci Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskola új típusú szakképzés bevezetéséhez. Csütörtökön tartották a projekt nyitórendezvényét az iskolában.

Rövidebb idejű szakképzés bevezetése a miskolci Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központban a címe annak a TÁMOP támogatású projektnek, amelyre 19,5 millió forintot nyert el az iskola. A pályázat általános célja a szakképzési rendszer átalakításához való alkalmazkodás megkönnyítése, valamint szakmai segítség nyújtása az intézménynek, az új típusú szakképzés 2013/2014-es tanévi kötelező bevezetéséhez.

berzeviczy_project_131004_fkcs_10.jpg

A projekt keretében négy új szakképesítést – kereskedő, pénzügyi termékértékesítő, vendéglátásszervező-vendéglős, turisztikai szervező, értékesítő – vezetnek be öt induló osztályban. Ehhez hat munkacsoportot fognak kialakítani 32 pedagógus bevonásával. A munkacsoportok átdolgozzák a helyi tantervet, a pedagógiai és a szakmai programot, illetve beszerzik az új képzésekhez szükséges eszközöket. De tartanak bemutató órákat, és bevonják a közös munkába az együttműködő partnereiket is.

berzeviczy_project_131004_fkcs_11.jpg

A közismereti tárgyakat tanító pedagógusok közül hatan szakmai és módszertani képzésen vesznek részt, ami elősegíti a felkészülésüket az új típusú szakképzésre. A projekt eredményeként kialakítják az új képzési struktúrát, megfelelő képzési tartalmakat dolgoznak ki, a pedagógusok pedig felkészülten kezdik meg az új szakképesítések bevezetését.

berzeviczy_project_131004_fkcs_13.jpg

A csütörtöki nyitórendezvényen bemutatták a projekt részleteit, céljait és várható eredményeit, majd Burkáné Szolnoki Ágnes, az iskola igazgatója mutatta be a projekt szakmai programját. A rendezvényt az iskola diákjainak műsora színesítette.

H. I.
fotó: F. K. CsillaAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!