Közgyűlés

Rendszámfelismerő kamerákkal a rendért

2013-09-21 14:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE terfigyelo-kamera-bovites-111209ml_22.jpg

A jövő hét csütörtöki közgyűlésen egy rendszámfelismerő kamerarendszer belvárosi telepítéséről is tárgyalnak a képviselők. Négy helyen összesen nyolc kamerát helyeznének el, a beruházás költsége tizenötmillió forint.

A megújuló Széchenyi utca és környezete rendjének védelme érdekében az önkormányzat – az önkormányzati rendészet javaslata alapján – kivizsgálta egy rendszámfelismerő kamerás rendszer kiépítésének szükségességét Miskolc belvárosi védett övezetű városrészében. Az előzetes egyeztetések során döntés született arról, hogy az eddiginél is zártabb védett övezetet alakítanak ki az említett helyen.

A törvényi rendelkezéseknek megfelelően a közgyűlés a rendőrséggel és a Miskolci Önkormányzati Rendészettel történt előzetes egyeztetés alapján javasolja a közlekedési engedéllyel való behajtási szempontból kiemelt területek kijelölését. A kamerák megfigyelésére és az adatrögzítésre a rendészet központjában kerül sor.

Az eddigi tapasztatok azt mutatják, hogy jelentősen csökkennek a gépjárművel elkövetett szabálysértések a térfigyelő kamerák által figyelt területeken, a folyamatos figyelemmel kísérés visszatartó erővel hat az esetleges elkövetőkre nézve – olvasható az előterjesztésben.

A rendszer várható létesítési költsége 15 millió forint. A rendszámfelismerő rendszer telepítése egyrészt várhatóan csökkenteni fogja a megújuló Széchenyi utca gépjárművel történő illegális igénybevételét, a KRESZ alapján történő szabálysértések elkövetésének számát az adott városrészen, másrészt a szabálysértéseknél minden esetben beazonosítható lesz a gépjármű és annak sofőrje. A felszerelés tervezett időpontja október vége.

A tervek szerint négy kamera kerül a Széchenyi és Kazinczy utcák kereszteződésébe (észak, kelet, dél, nyugat), kettő a Széchenyi – Szentpáli – Corvin u. sarkára, valamint egy-egy a Városház térre, illetve a Széchenyi Ady Endre u. felé eső végére.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-05 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!