Pályázatok

Jóga stressz ellen

2013-04-16 13:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Bizonyára sokan teszik fel a kérdést, mit lehet tenni, hogy a stresszhelyzetet könnyebben viseljük el, ne károsítsuk az egészségünket, és ne nyúljunk rögtön a gyógyszerekhez? Szakemberek szerint a ránk nehezedő stressz remek ellenszere a keleten használt jóga és meditáció.

A jóga nemcsak a leghatásosabb, de a legtermészetesebb gyógymódja a stressz kezelésének. Segítségével kiadhatjuk magunkból a felgyülemlett feszültséget és megfelelő mennyiségű boldogsághormonhoz is juthatunk. A jóga gyakorlatok során olyan relaxált állapotba kerülünk, amelyben agyunk kizárja a külső stresszkeltő ingereket. Ezáltal nem alakulnak ki a szorongás jelei, szabályosan lélegzünk, a szervek vérellátása egyenletes, a testműködés kiegyensúlyozottabb állapotba kerül.

A jógázáshoz nincs szükség költséges gépekre, berendezésekre, vagy különleges eszközökre. Elég egy megfelelő matrac, és kényelmes, természetes alapanyagú ruházat.

Ám önmagában a jóga soha nem lesz alkalmas arra, hogy az összes problémára megoldást nyújtson. A stressz tudatos kezelése, megfelelő pihenés, rendszeres testmozgás, egészséges és átgondolt táplálkozás, a dohányzás és napi szintű alkoholfogyasztás elhagyása jelentősen csökkentheti a feszültség szintjét a hétköznapokban.

A MIKOM Nonprofit Kft. eredményesen pályázott a TÁMOP - 6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című pályázaton, melynek középpontjában a stressz kezelés áll, mely egészségfejlesztési programok keretében valósulnak meg. Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!