Közgyűlés

Júniusi közgyűlés

2007-06-22 18:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kzgy_12.jpg

Képviselők napirend előtti felszólalásaival vette kezdetét a miskolci közgyűlés júniusi ülése. Elsőként Fodor Zoltán (MSZP) képviselő tájékoztatott, hogy július végén idén is megrendezésre kerül a Díszelgő Alegységek Fesztiválja, melyre tisztelettel meghívta a város lakosságát. Nyírő Pál (MSZP) arról szólt, hogy július 1-jétől beindul a mezőőri szolgálat, ami nagyban hozzájárulhat majd a közterületek rendjének biztosításához, valamint hogy június közepétől nyolc közterületi ellenőr kezdte meg működését a város frekventált közterületein.

Szinay Attila (Fidesz) azt kifogásolta, hogy a Hősök terén a mélygarázsban a tervezett 240 autóférőhely helyett csak 134 lett kialakítva, valamint hogy állampolgárként és képviselőként sem nyílt lehetősége betekinteni több fontos városi beruházást érintő szerződésbe. Ugyanezt említette Juga György (Fidesz) is. Kobold Tamás (FME) kedvezőtlen statisztikai adatokat sorolt, melyek alapján az utóbbi időben folytatódott Miskolc népességcsökkenése, nőtt a munkanélküliség, csökkentek az életkilátások, és a helyi átlagbérek is elmaradnak az országos átlagtól. Dr. Varga Zoltán (MSZP) az Avason kialakított hírközlési múzeumra hívta fel a figyelmet, Cseh László (MSZP) pedig a körzetében, közlekedési lámpa felszerelése kapcsán adódó forgalmi kellemetlenségek miatt kérte a lakosság türelmét.
Káli Sándor polgármester reagálásában egyebek mellett elmondta: a Hősök terén a talajviszonyok nem tették lehetővé, hogy a parkolóház kétszintes legyen, azért kevesebb a férőhely. Megfelelő formában bármelyik képviselő betekinthet a beruházási és a várost érintő egyéb szerződésekbe, ezeket nem titkolják. A Miskolc Holding és a város vezetői azonban csak megfelelő módon feltett kérdésre tudnak érdemi választ adni, a szerződések másolása, az azokban szereplő gazdasági adatok széles körű nyilvánosságra hozatala pedig a város gazdasági érdekeit sértheti. Kobold Tamás felszólalásával kapcsolatban Káli Sándor elmondta: ő kicsit másféle adatokat ismer a város helyzetéről, az elvándorlás mellett azt is meg kellene nézni, hányan költöztek ide az elmúlt időszakban. Káli Sándor nem cáfolta, hogy az országos megszorító intézkedések Miskolcon is éreztetik a hatásukat – mint mondta azonban, ezeknek meglesz az eredményük, a városban elindult egy hosszú távú, építő folyamat – ez a fajta megújulás elengedhetetlen ahhoz, hogy idejöjjenek a befektetők, és emelkedjen az életszínvonal.
A napirend tárgyalása során a képviselők egyebek mellett határoztak a Lyukóvölgyi településrészi önkormányzat létrehozásáról,  megvitatták  Miskolc 2007-2010. közötti gazdasági és 2007-2013. közötti városfejlesztési programját, s tájékoztató hangzott el az I. Nemzeti Fejlesztési Terv 2004-2006. időszakának helyi eredményeiről. Döntöttek a városatyák a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos intézményi konyhák működtetésének racionalizálásával kapcsolatban, a középfokú oktatási intézmények 2008. évi beiskolázási tervéről,  a 2007/2008. tanévben a nevelési-oktatási intézményekben indítható csoportok, osztályok számának meghatározásáról és a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető Diósgyőr FC Kft. támogatásáról is. Javaslatot fogadtak el a lyukóvölgyi közösségi ház kialakítására, a szociális és gyermekjóléti feladatok ellátására megkötött ellátási szerződések felülvizsgálatára, az „Iránytű” Avasi Szociális Szolgálat Alapító Okiratának módosítására. Tulajdonosi hozzájárulás született a Dél-Borsodi Egészségügyi-Szociális Klaszter Szolgáltató Kht. létrehozásával kapcsolatban, beszámoló hangzott el Miskolc Fogyatékosügyi Programja időarányos végrehajtásának helyzetéről. Döntés született a Csend Hangja Alapítvány támogatásáról,  a 19. sz. házi gyermekorvosi körzet megszüntetéséről, a „Miskolc város bora” cím alapítására vonatkozó közgyűlési határozat módosításáról is. Tájékoztató hangzott még el a város környezeti állapotáról, az önkormányzat múlt évi, környezetvédelmi tevékenységéről, s döntés született több rendeletmódosításról, ingatlan-értékesítésről is. Sürgősséggel tárgyalta és hagyta jóvá a közgyűlés a város és a Pagony-Béta Kft. közti együttműködési szerződés módosításának javaslatát, az új szerződésben szigorúan meghatározásra került a projekt elkezdésének, s az is, hogy ha mégsem  valósul meg a tapolcai „Vizek Völgye” beruházás, akkor minden jog - ami most kérdéses, és csak pereskedéssel lehetne visszaszereznie a városnak - visszaszállna az önkormányzatra, az építési engedéllyel együtt. (A közgyűlés fontosabb témáival a MiNap és a Mikom.hu külön, bővebben foglalkozik.)


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-23 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!