Városházi hírek

Óriási volt az érdeklődés az önkormányzati nyári munka iránt

2013-07-06 14:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE diakmunka_varoshaza_130705_fkcs_1.jpg

Az érdeklődés olyan nagy volt a diákok részéről az önkormányzati nyári munkára, hogy már be is telt az összes szabad pozíció. Mint azt portálunk is megírta, július 4. és augusztus 31. között 162 diákmunkás fog dolgozni a Városházán három turnusban.

– Több mint 1000 diák jelentkezett a Munkaügyi Központon keresztül – mondta el Simonné Hajdú Borbála, foglalkoztatáspolitikai referens, aki a diákmunkásokat felügyeli. Ez azt jelenti – tette hozzá –, hogy hatalmas volt az érdeklődés az idén először elindított program iránt, melynek során összesen 162 diákot tudnak fogadni augusztus 31-ig. Ők három turnusban fognak dolgozni, fejenként három hetet, napi hat órában, fizetésük pedig ezzel arányosan lesz havi 73 500 forint.

diakmunka_varoshaza_130705_fkcs_4.jpg

– Főként adminisztrációs munkát végeznek, besegítenek az önkormányzat munkájába – tudtuk meg a referenstől, hogyan segítik a város működését a 16-25 éves, nappali tagozatos középiskolás diákok és egy egyetemista fiatal dolgozó. – Megpróbáltunk mindenkit a „szakterületére” beosztani – utalt arra, hogy például aki közgazdaságtant tanul, az a gazdasági osztályra került gyakornoknak.

diakmunka_varoshaza_130705_fkcs_9.jpg

– Betekintést nyerhetek a munka világába – mondta el Zajácz Emma, frissen érettségizett tanuló, aki a gazdasági osztály titkárságán segédkezik. Emma arra utalt, hogy bár pszichológia szakra adta be a jelentkezését, de azzal, hogy most dolgozik három hetet a városházán, olyan tapasztalatot szerez, amit majd később bármilyen munkája során alkalmazhat. Emellett hangsúlyozta, hogy érdekli az önkormányzat működése, és ez a munkakör kitűnő alkalom arra, hogy betekintést nyerjen a város irányításának hétköznapjaiba.

K. Cs.
Fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!