Kultúra

Jézus angolul is a barátod

2013-07-03 13:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Amerikai vendégekkel tart ingyenes, egy hetes nyári angoltábort a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola és Óvoda a Vasgyárban és Lyukóvölgyben. A hátrányos helyzetű roma és nem roma általános iskolások megtanulhatják az angol nyelv alapjait, és emellett a jézusi igét is megismerhetik.

A Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezet egyenesen az amerikai Texasból hívott meg hét tanárt és egyetemi hallgatót, hogy megtanítsa a gyülekezet iskolájába járó közel 80 gyerekeknek az angol nyelv és a biblia alapjait.

baptista_angol_tabor_130703_fkcs_2.jpg

– Reméljük, hogy a gyerekek rákapnak az angolra – mondta Farkasné Karres Éva, a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola és Óvoda igazgatója. Kiemelte, hogy az egy hetes tábor minden napja egy kis közös foglalkozással indul, ahol énekelve és játékos feladatokkal tanulják a gyerekek az angolt és az igét. A fiatalok hét csoportban, egy amerikai vendég és egy tolmács segítségével mélyítik el az ismereteket, de a sport, a szabadidős tevékenység sem marad el. Az igazgató hozzátette azt is, hogy hátrányos helyzetű, roma és nem roma diákok vesznek részt az ingyenes táborban a Vasgyár és Lyukóvölgy környékéről, és azért, hogy az utazási költséget megspórolják, a hét csoportból öt Lyukóban működik.

baptista_angol_tabor_130703_fkcs_8.jpg

– Az amerikai és hazai hátrányos helyzetűek nagyon hasonlóak – mondta el Jeanne Ferren, az egyik nyugdíjas tanár, aki az Amerikai Egyesült Államokból jött Miskolcra segíteni. Arról, hogy milyen módszerrel tanítják majd meg a nyelvi alapokat a gyerekeknek elmondta: lépésről-lépésre haladnak, először a dolgok elnevezését tartja a legfontosabbnak, így bővül az alapszókincs. Ehhez jelnyelvet használnak, mert könnyebben tanulják meg a fiatalok a szavakat, ha valamilyen mozdulatot, jelet tudnak társítani hozzá – a tanulást segítik majd a segédeszközök, a szemléltető táblák, vagy a kifestők is.

baptista_angol_tabor_130703_fkcs_4.jpg

– A várthoz képest sokkal jobbak az eredmények – mondta Bódis Sámuel, a Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezet Észak-Missziós Kerületének elnöke. – A gyerekek aktívak, érdekli őket az angol nyelv, és már most látszik, hogy sikerül jó kapcsolatokat kialakítani – utalt arra, hogy a tanárok, a tolmácsok, és a gyülekezet tagjai tervezik: a jövőben is együttműködnek.

Az amerikai segítők egy része pénteken, az általános iskolás tábor végeztével hazautazik, de hárman Miskolcon maradnak. A jövő héten indul egy szintén angol nyári tábor idősebb gyerekeknek, ahol folytatják missziójukat.

K. Cs.
Fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-27 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!