Városházi hírek

Európa ifjúsági judobajnokát fogadta a polgármester

2013-07-01 12:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gercsak_kriza_130701ml_06.jpg

Gercsák Szabinát fogadta hétfőn Kriza Ákos polgármester az irodájában, hogy gratuláljon a miskolci sportolónak a június 23-ai, tallini Ifjúsági Judo Európa-bajnokságon megszerzett aranyérméhez.

Mint a minap.hu nemrégiben beszámolt róla, tizenegyedszer ünnepelhetett ifjúsági Európa-bajnoki aranyérmet a magyar cselgáncssport: a favorit Gercsák Szabina rendkívül magabiztosan, kiválóan dzsúdózva, minden ellenfelét (grúz, ukrán, lengyel és holland) ipponnal verve szerezte meg a kontinensbajnoki címet az észtországi Tallinban, a 63 kg-os súlycsoportban. Érdekesség egyébként, hogy az első arany is miskolci sportoló nevéhez fűződik, azt Fürjész István szerezte 1978-ban, éppen a Miskolcon megrendezett kontinensvetélkedőn.

Kriza Ákos polgármester a hétfői találkozás alkalmával személyesen is gratulált az aranyéremhez, majd a fiatal judós eddigi eredményeiről, a tallini Európa-bajnokságról, és a további megmérettetésekről érdeklődött. Flórusz János edzőhöz fordulva aztán megkérdezte, Miskolc önkormányzata miben tudja segíteni a miskolci judóst a további sikerek elérésében. A Hell Miskolci Judo Club elnöke megköszönve a kérdést elmondta, decembertől nemzetközi edzőtáborokban szeretnének felkészülni, neves és kemény ellenfelek ellen.

gercsak_kriza_130701ml_01.jpg

– Egy-egy ilyen edzőtábor a költségvetésünket jelentősen megnyirbálja, de a fejlődésünk szempontjából nagyon sokat jelent, ha erős ellenfelek ellen készülhetünk fel – magyarázta Flórusz János, hozzátéve, teremgondjaik is vannak, hiszen a klub számára egy körülbelül 250 négyzetméteres termet kellene találni a városban a fiatalok edzéslehetőségeinek biztosítására. Így az elnök szerint a klub még előrébb léphetne. Kriza Ákos elmondta, amennyiben a lehetőségek engedik, megpróbálnak segíteni.

A ’96-os születésű Gercsák Szabina a beszélgetés után elmondta, nagyon jó érzéssel töltötte el, hogy meghívást kapott Miskolc polgármesterétől.
– Még nem volt ilyen elismerésben részem – tette hozzá, majd elmondta, rendkívül sűrű a nyári programja is: edzések, edzőtáborok, két hét múlva pedig kezdődik az Európai Olimpiai Fesztivál Hollandiában. – Úgy gondolom, kemény lesz a mezőny, hiszen a hollandok és az erősebb német lány mellett itt lesznek az osztrákok is – tekintett előre Gercsák Szabina.

gercsak_kriza_130701ml_11.jpg

A Hell Miskolci Judo Club igazolt versenyzőjének 2012. évi eredményei töretlen fejlődést mutatnak, hiszen az ifjúsági, junior, U23 és felnőtt korcsoportban is válogatott versenyző több verseny alkalmával is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Eredmények:
Ifjúsági és junior Európa Kupa: 1-1 aranyérem és ezüstérem, valamint 3 bronzérem
Ifjúsági Európa-bajnokság: bronzérem
U23-as Európa-bajnokság: 7. hely
Ifjúsági Országos Bajnokság: aranyérem
Junior Országos Bajnokság: aranyérem
U 23-as Országos Bajnokság: aranyérem
Felnőtt Országos Bajnokság: ezüstérem
A kiemelt versenyek mellett a tavalyi évben elnyerte a Borsod megye jó tanulója – jó sportolója címet.
Korábban négy alkalommal Köztársaság jó tanulója – jó sportolója címet nyert.
2013-ban megkapta Miskolc városától az Év Sportolója Díjat

Gercsák Szabina eredményeivel öregbítette a város hírnevét a határainkon túl is az idei eredményeivel – megnyerte mind az 5 válogató versenyt –, az áprilisi budapesti felnőtt Európa-bajnokságon pedig – élete első felnőtt kontinensviadalán – 63 kg-os súlycsoportjának indulója volt, egyéniben és csapatban egyaránt, és a 7. helyezést érte el.

K. I.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!