Közélet

Fészekrakó-polémia

2013-06-28 15:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő arról beszélt pénteki sajtótájékoztatóján, hogy félő, a Fészekrakó-ügyben a városvezetés csak időt akart nyerni az elégedetlen lakók körében, de valódi munkát nem végez. Szabó Máté, a városháza kommunikációs tanácsadója közölte: a közgyűlési felhatalmazás birtokában megvásárolt követelésállomány érvényesítése megkezdődött.

A Jobbik szerint a miskolci városvezetés ígéretet tett arra, hogy akár már ősszel megkezdődhet az avasi fészekrakók kilakoltatása. Jakab Péter önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja a júniusi közgyűlésen előterjesztést nyújtott be, hogy szeptemberre a képviselők megismerhessék a kilakoltatás ütemtervét, de a Fidesz leszavazta a javaslatot. Jakab Péter szerint: félő, hogy a városvezetés csak időt akart nyerni az elégedetlen lakók körében, de valódi munkát nem végez. Jakab Péter azt mondta: pártja olyan szigorú és összehangolt hatósági intézkedéssorozatot fog indítani a renitensek ellen, hogy azok maguk fogják kérni, hadd hagyják el Miskolcot.

Szabó Máté kommunikációs tanácsadó erre reagálva kijelentette: a közgyűlési felhatalmazás birtokában megvásárolt követelés állomány érvényesítése megkezdődött.

– A Városházára éppen ma érkezett meg az első 12 jogerős végzés „fészekrakók” ügyében. Ezek birtokában lehetőségünk van az adott végrehajtási eljárásban a követelések érvényesítésére, és a követelés fejében az ingatlanok átvételére. A jelenlegi adatok alapján a nyár végi konkrét végrehajtások és kezdődő kilakoltatások lehetősége reálisan fennáll. Konkrét ütemezés az eljárások összetettsége miatt nem készíthető jelenleg – írta.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-01 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!