Miskolc Steelers

„Mögöttünk egy kemény évad, előttünk az ifjúság”

2013-06-26 21:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE steelers_130625_ki_1.jpg

A most lezárult bajnoki szezont értékelte, valamint az egyesület előtt álló feladatokról beszélt sajtótájékoztatóján a Miskolc Steelers vezetése szerdán. Az elnökség sikeresnek ítélte a 2013-as Divízió 1-es versenysorozatot, amelyben története folyamán másodszor vett részt az Acélcsapat, a korábbi 6. helyezés (2011) után ezúttal hetediknek futva be.

A csapat hivatalos honlapja szerint minthogy a nagymértékben újjáépült, zömmel juniorkorú játékosokkal feltöltött keret számára a szakmai célkitűzés a bennmaradás volt, az, hogy ezt magabiztosan sikerült megvalósítani, némileg még felül is múlta a várakozásokat.

steelers_130625_ki_2.jpg– Kemény másfél éven vagyunk túl – jellemezte a klubot alapjaiban megrázó események (a játékoskeret gyökeres átalakulása) óta eltelt időszakot Páll Sándor elnök. Kiemelte, a gárda mentálisan és erőnlétileg is láthatóan jó teljesítményt nyújtott, illetve fejlődött mindkét területen, különösen a tavaszi idény közben lezajlott vezetőedző-váltást követően.

Száraz Zsolt, az áprilisban érkezett (két év után visszatért) új head coach a kassai kapcsolatról beszélt. Mint ismeretes, a Cassovia Steelersszel tavaly óta létező együttműködés keretében ebben az esztendőben a magyar amerikaifutball-bajnokságban a két egyesület közös csapatot indított.
– Sokat tanultunk egymástól, mindkét fél. A mi fiataljaink elsősorban kitartást és lelkesedést az idősebb szlovák társaktól – mondta.

Elhangzott: sokat jelentett – mint már sok éve mindig – a Steelers számára a gyakorlatilag minden mérkőzésen – itthon és idegenben egyaránt – a pálya szélén nekik szurkoló pomponlányok, a Steelleaders támogatása is.

Szegedi Máté edző a klubra váró feladatokról beszélt. Még zajlik a felnőtt bajnokság, de azsteelers_130625_ki_3.jpg alapszakasz zárultával az Acélcsapat számára véget ért az idény. Egy hónapnál alig hosszabb nyári szünetet követően augusztus elején indul újra a felkészülés. Ez már részben a 2014-es újabb Divízió 1-es megmérettetést célozza – tervek szerint ugyancsak a kassaiakkal karöltve, ám hazai részről is utánpótláskorúak újabb csoportját beépítve a nagyok közé –, részben viszont még az idén ősszel esedékes versenyeztetést. A Steelers ugyanis nevezett, a hagyományoknak megfelelően, az év második felében tartandó Junior Kupára, amelynek küzdelmei szeptemberben indulnak. A 16-19 évesek mellett az egyesület a már szintén létező 14-16 éves korosztálybeli csapatát is rendszeresen játszatni szeretné.

Szóba került még, hogy mindezeket megelőzően a klub július végén szeretne egy Steelers Családi Napot is megrendezni.

Szöveg és kép: miskolcsteelers.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-06-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!