Operafesztivál

Traviata a Tudomány és Technika Házánál

2013-06-22 09:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE traviata_130621ml_04.jpg

Teljes terjedelmében és pompájában mutatták be pénteken este Giuseppe Verdi Traviata című operáját Miskolcon, a Tudomány és Technika Házánál. A területen terelés is volt, a nagyszámú érdeklődő miatt, a szabadtéri, ingyenes operát több ezren nézték meg.

Nem először rendeztek ilyen típusú, szabadtéri operaelőadást, tavaly a Tosca rendhagyó előadásával nyitottak új kapukat a fesztivál előtt. Kesselyák Gergely szeretné mindenki számára elérhetővé tenni a műfajt, a kezdeményezés – az előző évi sikert követően – idén a Traviatával folytatódott.

traviata_130621ml_17.jpg

A népszerű opera olyan slágereket tartalmaz, amelyek nem csupán az operakedvelőket csábíthatják egy-egy előadásra, hanem új közönséget szervező erővel is bírnak. Ezt bizonyítja, hogy egyaránt megtelt közönséggel a Szinva terasz, ahol hétfőn az első felvonást mutatták be, és a Népkert is, ahol szerdán a második felvonás premierje volt.
A teljes operát a Tudomány és Technika Házánál láthatta a közönség, pénteken este. Az Anger Ferenc rendezésében bemutatott Traviatában, Alfréd szerepében László Boldizsárt láthatta a közönség, Violetta karakterét pedig Keszei Borbála formálta meg.

traviata_130621ml_26.jpg

Az énekesnő elmondta, sok többletmunkát jelentett az, hogy mindig más volt a tér. Mint kiemelte, a rendezőnek, a szereplőknek minden helyszínhez külön alkalmazkodniuk kellett, így egy folyton változó előadás jött létre az operafesztiváli héten.

– A munka mellett az izgalom és a spontaneitás is több volt. A városi helyszínek külön egyedivé tették a produkciót. Violettát játszottam a Traviatában, ami egy összetett karakter, s énektechnikailag is rendkívül nehéz. Gyakorlatilag az első jelenettől az utolsóig jelen voltam, ami fizikailag is erőt próbáló, de nagyon örültem a felkérésnek, mert abszolút adekvát helyzetek, végletes érzelmek vannak a szerepben – tette hozzá Keszei Borbála.

traviata_130621ml_46.jpg

László Boldizsár elárulta, Nyékládházán vettek ki egy nyaralót, júniusra, így az operafesztiváli szerepvállalást követően a pihenés tölti majd ki az idejét.
– Nagyon örültem a felkérésnek. Keszei Borival régi jó barátok vagyunk, öröm, hogy együtt is dolgozhatunk, emellett terveztem, hogy csak úgy, magam miatt megtanulom Alfréd szerepét a nyáron, s ekkor kért fel Kesselyák Gergely, szerencsésen alakult – hangsúlyozta az egykori Cotton Club Singers alapító, frontember, aki a jazz világát az operára cserélte.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-08-23 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!