MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Rangos szakmai díj a MIHŐ-vezetőnek

2013-05-18 12:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tanka Sándor, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. szolgáltatási igazgatója vehette át idén a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének legmagasabb elismerését, a Knuth Károly Szakmai Díjat, és a vele járó arany pecsétgyűrűt.

tanka_sndor2.jpgTanka Sándor 1970-ben szerzett gépészmérnök oklevelet a Miskolci Egyetemen, majd 1976-ban a gépipari gazdasági mérnök szak abszolutóriumát szerezte meg.

Szakmai pályáját a siroki Mátravidéki Fémműveknél, mint technológus kezdte, majd a Miskolci Építőipari Vállalatnál lett fűtésszerelő művezető, később üzemvezető. 1973-tól, több mint 16 éven keresztül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tanács Építési Osztályán dolgozott, mint megyei főenergetikus.

1990-től tevékenykedik a távhőszolgáltatás területén. Kezdetben a Borsod Megyei Távhőszolgáltató Vállalatnál, majd a Miskolci Hőszolgáltató Vállalatnál - először műszaki fejlesztési főosztályvezetőként, 1994-től üzemvezetőként, 2000-től műszaki igazgatóhelyettesként, 2012-től pedig szolgáltatási igazgatóként szerzett jelentős szakmai érdemeket.

A műszaki szakterületen Tanka Sándor vezetése alatt valósult meg a miskolci távhőszolgáltatásban a távfelügyeleti rendszer mikrohullámú megoldása, a depóniagáz távhő célú hasznosítása, valamint a biomassza energetikai célú bevonása a távhőszolgáltatásba. Közreműködik a geotermális energiahasznosítás projekt megvalósításában is, amellyel a MIHŐ az ország legzöldebb távhőszolgáltató cégévé válhat.

Ezen innovációs tevékenységet regionális és országos szinten is több alkalommal jutalmazták: az Észak-magyarországi Regionális Minőségi Díj Szolgáltatói kategória Nagydíjával, Innovációs Műhely Oklevéllel, Nemzeti Minőségi Díjjal, Magyar Minőség Háza 2010 Díjjal, Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Díjjal és Innovációs Nagydíj, Kiemelt elismeréssel.
Tanka Sándor 2008-ban a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségétől a „A Magyar Távhőszolgáltatásért Szakmai Díj Ezüst Emlékérem” kitüntetést vehette át.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!