Pályázatok

Pályázatok, hogy megtalálják helyüket a munkaerőpiacon

2013-04-16 16:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szemere_projektea_fa_130416.jpg

Az Új Széchenyi Terv részleteit ismertette a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban kedden. A cél az volt, hogy a diákok megtudják, milyen lehetőségeik vannak pályakezdőként, fiatal vállalkozókként.

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása és gyakornoki program a tanulószerződésben – többek között erről a két aktuális pályázati lehetőségről tájékoztatták a szemerés diákokat a Széchenyi Programiroda munkatársai. A program célja ugyanis az, hogy a szakképzett fiataloknak hasznos információkkal megkönnyítse a munkába állást.

A résztvevő kozmetikus-, autószerelő-, fodrász- és designer-tanulók megtudhatták többek között azt, milyen pályázati lehetőségeik vannak kezdő vállalkozóként, vagy hogy a munkáltatójuk milyen támogatást vehet igénybe, ha alkalmazza őket, mint pályakezdőket.

szemere_autoszerelo_fa_130416.jpg

Az iskola igazgatója, Szabó András szerint az északi régióban nagy a munkanélküliség, és mivel kevés a munkahely, sokak számára az jelenthet megoldást, ha elindítanak el egy vállalkozást. 
– Évente átlag háromszáz diákunk végez. Szeretnénk, hogy a végzést követően minél hamarabb megjelenjenek a munkaerőpiacon, és meg is találják ott a helyüket, ezért is megragadunk minden ilyen, az információszerzésre, felkészülésre alkalmat kínáló lehetőséget.

Paár Adrián alkalmazott fotográfiát tanul a Szemerében. Az előadás után azt nyilatkozta a Miskolc Televíziónak: az előadást meghallgatva elgondolkodott azon, hogy lehet, ő is mint egyéni vállalkozó folytatja majd ezt a szakmát.

Adorján Borbála, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. humán fejlesztési tanácsadója a fiatalság pont az a réteg, amelyik fel tud készülni, pályázni tud – tehát élni tud ezekkel a felkínált lehetőségekkel. Ezért a programiroda célja, hogy a többi miskolci szakiskolában is hasonló előadásokon adjanak információt a leendő vállalkozóknak, munkavállalóknak.

R. O.
fotó: Fésüs Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!