Egyéb

Májusban folytatódhat a Patak utcai mélygarázs építése

2013-04-12 12:59

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE patak-utca_121127ml_2.jpg

A kiegészítő közbeszerzési eljárás lefolytatása után várhatóan májusban folytatódik a Patak utcai mélygarázs építése – közölte a minap.hu-val a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. Az építkezés befejezési határideje 2013. október 20-a.

Pásztor Imre arról tájékoztatott, a Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálytól április első hetében érkezett meg a Patak utcai pótmunkák közbeszerzési eljárásra vonatkozó, az úgynevezett minőségellenőrzési tanúsítvány, amelynek birtokában elindulhatott a kiegészítő munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás.
– Ennek tudatában várhatóan május közepén folytatódhat a mélygarázs építése – mondta Pásztor Imre.

Perecsenyi Attila, a Régió Park Kft. ügyvezetője elmondta, a tervezők megbízásából készült talajmechanikai szakvélemény a – kutatófúrások egybehangzó adataira támaszkodva – 8-8,5 méter mélységben mindenhol vízzáró agyagréteg meglétét mutatta ki. A tervező egy kiegészítő fúrást is elvégzett a biztonság kedvéért, mely alapján a szakvélemény a feltárt agyagréteget megfelelő vastagságúnak, vízzárónak és a résfal bekötésére alkalmasnak minősítette.
– A munkagödörben várhatóan május közepétől megkezdődhetnek a résfal lemélyítési munkálatai, a bentonitos vízzáró fal építése, vagyis tavasszal, május közepén folytatódhat a mélygarázs építése – Perecsenyi Attila

Az ügyvezető kiemelte, a folytatás az érvényben lévő magyar törvények szerint a kiegészítő munkákra vonatkozó közbeszerezés beiktatásával indulhat. Mivel európai uniós projektről van szó, a közbeszerzés kiírása előtt be kellett szerezni a közreműködő szervezet (NORDA) jóváhagyását, ami januárban megtörtént. Ez után, április elején a Közbeszerzési Felügyelet is kiadta az engedélyt, vagyis gyorsított eljárásban lefolytatható a kiegészítő munkákra vonatkozó közbeszerzés.

A közlemény leszögezi, a mélygarázst nem kellett átterveztetni, csupán a megépítéséhez szükséges munkagödör kialakításának tervein kellett módosítani, ami a teljes beruházás összegét tekintve várhatóan alacsony költséggel jár, de ezt csak az eljárás végén lehet pontosan megmondani. A terület továbbra is építési terület és a generálkivitelező kezelésében van.

Mint ismert, a mélygarázs építésekor, a résfalazási munkálatok közben derült ki, hogy az eredeti talajmechanikai szakvéleményhez képest a megfelelő vízzáró agyagréteg síkja egyes helyeken máshol található, így szükségessé vált a mélyalapozási munkarész módosítása. A módosítás kiegészítő közbeszerzési eljárás kiírását követeli meg.

A mélygarázs építésének befejezési határideje 2013. október 20-a. Eddig az időpontig a kivitelező Adeptus-H Zrt. Egy kétszintes parkoló-komplexumot épít fel a Patak utcában, amiben 129 autó és 2 motor parkolhat majd, illetve a mélygarázs építését követően parkosítják a fölötte lévő területet, és kiépítik a Patak utcai sétányt is.

T. Á.
fotó: archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!