Gazdaság

Sikeres kormány és városvezetés

2013-03-01 14:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE csobor_katalin_130301_1.jpg

Az elmúlt évek legnagyobb pénzügyi sikerét érte el Miskolc azzal, hogy a kormány átvállalja a város adósságának hetven százalékát, azaz 25 milliárd forintot – mondta sajtótájékoztatóján Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő.

– Ebben a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben is hatékony és jó megoldásokat választ Magyarország kormánya és a miskolci városvezetés. Ezért is sikeresebb, és jobban teljesítenek, mint az előző Gyurcsány-, Bajnai-kormány és a szocialista városvezetés. Az adósság hetven százalékának átvállalása pedig rendkívüli módon megkönnyíti a város gazdálkodását és a tervezést, ez egyébként egy hosszú tárgyalássorozat eredménye – mondta Csöbör Katalin, hozzátéve, hogy ebben jelentős szerepet vállalt. – Az adósság átvállalás érdeke az önkormányzatnak, az államnak és elsősorban minden miskolci polgárnak. Miskolc ezzel az intézkedéssel kikerül az emberek számára folyamatos veszélyt jelentő, szocialisták által előidézett bénult állapotból, és megkezdheti a jövő tervezését és építését – tette hozzá.

Hatalmas különbség van aközött, hogy a szocialisták 35 milliárdos adósságot halmoztak fel és aközt, hogy a Fidesz kormány 25 milliárdot vállal át, ez jelzi a politikai hozzáállás, szaktudás és a pénzügyi felelősség közötti különbséget – jegyezte meg a képviselő.

Csöbör Katalin beszélt a kormány által az utóbbi 2-3 évben elért eredményekről is, megemlítve a Gyed visszaállítását, a Gyes idejének növelését 2-ről 3 évre, az édesanyák munkába való visszatérését adókedvezményekkel segítik, a rezsicsökkentést, amit folytatni szeretnének. Megőrizték a nyugdíjak reálértékét, és 5,2 százalékkal növelték is. 3500-al nőtt az utcán járőröző rendőrök száma, csökkentették az államadósságot, növelték a minimálbért, miközben minden idők legnagyobb egészségügyi fejlesztése zajlik éppen 440 beruházással, és 90 ezer dolgozó bérét emelték. 260 ezer ember dolgozott a Start közmunkaprogramban, a vállalkozások közül csaknem ezer kapott támogatást, melynek köszönhetően 7100 új munkahely teremtődött, és 21 ezret őriztek meg. 2013-ban a kormány 10 milliárd forintot fordít munkahelyteremtő pályázatokra, melyből több mint ötezer állás jöhet létre, és 10 ezer dolgozó megtartásában segít majd.

H. I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-20 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!