Sport

Jó formában a DVTK

2013-02-04 19:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk-paks-120407ml_01.jpg

A közepén tart a DVTK labdarúgócsapata a tavaszi szezon előtti felkészülésnek, szerdán elutaznak a beleki edzőtáborba. Szentes Lázár szakmai igazgatóval beszélgettünk az indulás előtt.

Hol tart a felkészülés, és milyen állapotban van a csapat?
– Egy felkészülést az edző úgy tervez meg, hogy különböző szakaszokra bontja. A háromhetes felkészítő szakasz után elkezdtük játszani a mérkőzéseket, szombaton pedig már a keret minden tagja kilencven perces terhelést kapott. Úgy gondolom, minden játékos a felkészülési időszak jelen szakaszának megfelelő állapotban van. Szerdán indulunk Törökországba, ahol hat edzőmérkőzést fogunk játszani, szintén úgy, hogy lehetőség szerint mindenki kilencven percet játsszon.

Milyen csapatokkal fog a DVTK Belekben játszani?
– Jó csapatokkal, bízunk benne. Nagyrészt már ismerjük az ellenfeleket, de a végleges időpontokat kint kapjuk meg a szervezőpartnertől. Van előzetes információnk a csapatokról, akikkel játszhatunk, de a Kassa példáján is okulva nem szeretnék inkább erről most még többet mondani. Ha teljesen biztossá válik, akkor természetesen tájékoztatjuk a szurkolókat és a közvéleményt.

Nem utazik azonban a csapat minden tagja egyszerre az edzőtáborba. Ez mennyire jelent gondot?
– Igen, a mi esetünkben most érdekes, hogy három válogatottunk is van, akik már ma elutaztak Törökországba, ahol szerdán pályára lépnek a nemzeti csapatban. Ez természetesen jó, abból a szempontból viszont kevésbé, hogy nincsenek itt velünk, nem tudnak együtt edzeni a csapattal. Rajtuk kívül pedig Bacsa Patrik sincs „itthon”, ő az U21-es válogatottba kapott behívót. Négy játékos hiánya akár problémát is jelenthet egy edzőnek, nálam azonban ezt abszolút „übereli” a büszkeség, hogy ennyi válogatottunk van.

A négy válogatott közül Kádár Tamás abszolút új „szerzeménye” a Diósgyőrnek. Mit vár az ő játékától?
– Azért igazoltuk, hogy stabilitást hozzon a védelembe. Két poszton bevethető labdarúgó, mind a belső, mind a bal oldali védő pozícióban válogatott szintű teljesítményre képes, azt majd el tudjuk dönteni, hogy melyik poszton alkalmazzuk inkább.

Sérülések szempontjából hogy áll a csapat?
– Eddig egészen jónak volt mondható a helyzet, most történt egy súlyosabbnak mondható orrtörés, amit könyöklés miatt szenvedett el Michael Hanek, már meg is műtötték. Azonban olyan súlyosságú, hogy az edzőtáborba biztosan nem tud eljönni. Apróbb betegségek előfordulnak még, például Seydi hozott magával még őszről egy kis sérülést, de elmondhatjuk, hogy most nagyjából mindenki rendben van.

Mikor térnek vissza Törökországból, és mi következik utána?
– 17-én térünk vissza, és azon a hétvégén egy dupla edzőmeccsel az utolsó edzőmérkőzéseket is letudjuk. Aztán március elsején hajrá az Eger ellen!

B. G. – H. I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-12 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!