Kultúra

Megyénkben forgat Franco Nero

2007-06-19 12:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE francon.jpg

Hétfőn este a kékedi Hotel Merczer Kastélyszállóba érkezett Franco Nero, a Mario, a varázsló című nagyjátékfilm főszereplője. A világhírű olasz filmszínész a Róma-Budapest repülőjárattal utazott, a gép hétfőn délben landolt a magyar fővárosban. Franco Nero sajtótájékoztatóján elmondta: három hetet forgat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de egy hétvégét Budapesten tölt; barátaival találkozik és megnézi a várost. Hozzátette, hogy nagyon szereti Magyarországot és mindig örömmel tér ide vissza. Az olasz sztár legutóbb, 2001-ben Koltay Gábor Sacra Corona című történelmi filmjében Gellért püspök szerepét alakította, de szerepelt 1991-ben a Julianus barátban, 1996-ban pedig a Honfoglalás c. alkotásban is, ahol Árpád vezért játszotta.

A forgatás június 12-én kezdődött és 35 napig tart. A jeleneteket Abaújváron és térségében, a Fáy-kastélyban, Telkibányán, Göncön, Sátoraljaújhelyen, a Bodrog folyónál és Szegilong környékén veszik fel. A forgatókönyvet Halász Margittal közösen a rendező írta. A film főbb szerepeiben az ugyancsak olasz Vittorio Marsigliát és Antonio Grossót, a magyar művészek közül Nyakó Julit, Egyed Attilát, Gyabronka Józsefet, Szirtes Ágit, Fehér Annát, Monori Lilit, Vajdai Vilmost, Gáspár Tibort, Szűcs Nellit, Trill Zsoltot és Nádasi Erikát láthatják majd a nézők.
A gyártó a Cinema-Film Kft., az alkotás elkészítését a Magyar Mozgókép Közalapítvány 188 millió forinttal támogatja. A film azt mutatja be, hogyan zajlott le a rendszerváltás vidéken. A történet szerint néhány évvel a vasfüggöny lebontása után az elmaradott kelet-magyarországi településre is megérkeznek az első nyugati vállalkozók. Gerardo, az olasz cipőgyáros hamarosan megnyitja a kultúrházból átalakított üzemet, ahol a falusi asszonyok imádnak dolgozni, bár fizetésük nevetségesen alacsony. A férfi helyét később Mario veszi át, akit már csak a profit érdekel. Megpezsdül a falu élete, a nők egyik napról a másikra évszázados erkölcsi normákat rúgnak fel. A női főszereplő, Vera beleszeret Marióba. A férfi kulcsot ad az asszonynak a házához, amelyben Vera takarít. A nő félreérti a helyzetet, azt hiszi, hogy Mario magával viszi Olaszországba. Amikor kiderül az igazság, leszúrja a férfit.
Almási Tamás csaknem harminc év elteltével forgat újra játékfilmet, a Ballagás 1980-ban készült.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!