Kultúra

Jameson: Újabb három év a miskolci CineFesttel

2013-01-31 16:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE cinefest_alairas_130131ml_15.jpg

Újabb három éves együttműködési megállapodást írtak alá csütörtökön, a miskolci Városházán a Pernod Ricard Hungary Kft. és a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál képviselői. 

Az ünnepi rendezvényen elhangzott, a jövőben is megmarad a megszokott fesztiválnév, és a színvonal is. A Jameson CineFest a legnagyobb szabású hazai filmes rendezvénnyé vált, neve az elmúlt években a minőségi filmnézés, az egyedi fesztiválélmény magyarországi szinonimája lett. 

Bíró Tibor fesztiváligazgató elmondta, az idei, tizedik ünnepi fesztivál egy nappal hosszabb lesz a korábbiaknál, több film, több program, több sztár, több koncert várja majd az érdeklődőket, szeptember 12. és 22. között. - A miskolci fesztivált a hazai és nemzetközi filmes szakma az ország legjelentősebb filmes eseményeként tartja számon, és különleges abban a tekintetben is, hogy jelentős, nemzetközi hátterű szponzor támogatását mondhatja magáénak – emelte ki az igazgató. Bíró Tibor utalt rá, hogy a Jameson márka szinte kezdetektől jelen van a fesztiválon, s annak fejlődésével évről évre teljesedett ki az együttműködés is. 

Singlár Tamás, a Pernod Ricard Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kihangsúlyozta, hogy a Jameson tulajdonosi köre nagyon sok szállal kötődik a filmiparhoz, s világszerte elkötelezett annak támogatása iránt. A mindkét fél számára hasznos együttműködés a magyar film és a magyar kultúra nemzetközi hírnevét is erősíti. 

cinefest_alairas_130131ml_03.jpg

A megállapodás aláírásánál jelen volt Kriza Ákos polgármester is, aki kiemelte: Miskolcon egyre nagyobb tömegeket vonzanak a kulturális fesztiválok, rendezvények. Örvendetes, hogy ezek ma már szinte versengenek egymással, ez is jelzi, hogy a városban valós alapokon áll a kultúra. Kriza Ákos elmondta, a CineFest és a Jameson neve kül- és belföldön ma már elválaszthatatlanul összefonódott Miskolcéval. 

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő ugyancsak üdvözölte a további együttműködést, majd utalt rá: sokan, a fesztiválok látogatói közül nem is tudják, mennyi minden szükséges egy-egy sikeres rendezvény megszervezéséhez - hogy a szakmai alapok mellett mennyire fontos szerepük van a megfelelő gazdasági támogatóknak. 

Szepesi S. 
Fotó: Mocsári L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-11-17 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!