MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Utolsó fázisban a csőfektetési munkák

2013-01-20 12:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE pannergy_sztgyorgy121115_ja.jpg

Január hónap elején megkezdődtek a Miskolci Geotermikus Projekt megvalósításával kapcsolatos utolsó munkálatok, melynek során a gépészeti terheléspróbák, a távvezetéket érintő befedés, illetve az ezt megelőző nyomáspróbák, valamint az üzemelés biztonságát hosszútávon szavatoló munkák valósulnak meg.

Az ünnepek előtt elkészültek a rendszerekhez tartozó üzemelést biztosító szivattyú-rendszerek gépészeti szerelései, amelyeket idén újabb nyomáspróbák követtek.

Közel 90 százalékos megvalósulási állapotba került az elmúlt napokban a miskolci távfűtési rendszerbe kapcsolódó geotermikus hővezeték. A PannErgy munkatársai a havas, hideg idő beállta előtt elvégezték azon munkálatok jelentős részét, amelyek technológiai követelménye a +5 Celsius fok feletti szabadtéri hőmérséklet, így csupán mintegy 950 méter hosszúságú, a munkaárok mellett összeállított csőszakasz vár a beemelésre, illetve illesztésre.

A csővezeték rendszer teljes lefedését megelőzően az időjárási körülmények függvényében még január hónapban a PannErgy megkezdi azokat a műszaki, üzembiztonsági munkákat, melynek során a teljes vezeték átmosatását, a szűrőrendszer beépítését, majd azt követő utószigetelést, és végül a teljes lefedést végzik el. A vezetékrendszer befedése több szakaszban valósul meg, amit jelentősen befolyásolhatnak az átmosatás során tapasztalt tesztek eredményei.

– A geotermikus energia távhőként történő felhasználása során jelentős biztonsági intézkedéseket és munkákat kell annak érdekében elvégezni, hogy a rendszer teljes terhelés, illetve működés alatt üzembiztos legyen, mely a szolgáltatási biztonságot nagymértékben növeli. A PannErgy az elmúlt hónapokban külön figyelmet fordított arra, hogy a technológiai előírások legteljesebb betartása mellett zajlódjanak a geotermikus rendszer építési munkálatai, ami némely esetben kisebb-nagyobb időveszteséget okozott – mondta el Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.

minap.hu
Fotó: archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-04 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!