Címlap

Megáldják a templom felújított homlokzatát

2013-01-09 09:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE minorita_templom_130108ml_08.jpg

Múlt év végén befejeződött a minorita templom homlokzatának felújítása – az állvány utolsó elemei decemberben tűntek el az épület elől, azóta fogadja az arra járókat a templom helyreállított utcafrontja. A megújult homlokzatot január 11-én, pénteken szentmise keretében Ternyák Csaba egri érsek áldja meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, az 1735-ben felszentelt templom homlokzatának felújítása március elején kezdődött, és a munkát halogatni tovább már nem is lehetett, mivel annak statikai állapota rendkívül megromlott az elmúlt években, az épület a mostani renoválást megelőzően emberemlékezet óta nem volt felújítva.

A felújítás a statikai megerősítéssel kezdődött, az eljárás során speciális eljárással olyan anyagot juttattak a templom alá, ami meggátolja annak további süllyedését. A templomhajót betonkoszorúval erősítették meg, két tornyát pedig három helyen acélpántokkal kötötték össze. Ezt követte a homlokzat helyreállítása, a munkák során az ott található szobrokat is restaurálták. A munkák összesen  63 milliól valósultak meg, melyből 26 millió kormányzati támogatás, a többi a hívek adománya.A homlokzatot január 11-én, pénteken este 6 órakor szentmise keretében
áldja meg Ternyák Csaba egri érsek.

Tajthy Á.
Fotó: Mocsári L. Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-13 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!