Pályázatok

A jövő kulcsa – kiírták a pályázatot

2013-01-03 06:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Operaíró versenyt hirdet a „Bartók+” Miskolci Operafesztivál, A jövő kulcsa címmel. A versenyre bárki jelentkezhet, akinek befejezett, zenekarral színpadi előadásként még el nem hangzott műve készül/készült. A megmérettetés eredményeként a kiírók remélik, hogy olyan „közönségdarabok” kerülnek a figyelem középpontjába, amelyek segítségével vissza lehet hódítani a közönséget az operába.

A jövő kulcsa címmel írt ki operaíró pályázatot az MKSZ Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft., amely a miskolci operafesztivál művészeti kiáltványának szellemét tükrözi. A pályázatra március 1-ig bármely kortárs zeneszerző jelentkezhet, állampolgárságra, tartózkodási helyre, korra való tekintet nélkül.

A pályázati kiírás értelmében egy szerző több művel is jelentkezhet a versenyre, de akár több szerző közös alkotást is küldhet postai úton, az MKSZ Nonprofit Kft. részére. A pályázatra jelentkezni a www.operafesztival.hu honlapról letölthető elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet. Az előzetes regisztráció keretében a jelentkezési lapot a composersecretary©gmail.com e-mail címre kell megküldeni. 

– A pályaműveket 4-6 főből álló szakmai zsűri bírálja el, amely kiválasztja a megítélése szerint a kiáltvány tartalmának legmegfelelőbbnek tartott – a beérkezett pályaművek számától függően – 3-5 pályaművet. Ezek jutnak tovább. A döntőbe jutott műveket a 2013-as miskolci operafesztivál koncertszerűen, félszcenírozott előadásban, zongorakísérettel állítja színre, ahol az énekesek kottából énekelnek. Emellett a művek egyes részleteit zenekarral, hangverseny keretében is bemutatja. A fesztiválon megtartott döntőben bemutatott darabok közül a zsűri – a közönség szavazatát is figyelembe véve – kiválasztja a nyertes alkotást – taglalja a pályázat részleteit a fesztivál honlapja.

A pályázatra jelentkezni és bővebb információhoz jutni a www.operafesztival.hu-n lehet.

K. J.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!