Kultúra

Sérülés és opera-rock

2007-06-18 15:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Míg Judit lelki sérüléseket szerzett Bartók Kékszakállújában, a címszereplő valójában kificamította a lábát. A bemutató végén mentőt kellett hívni Bretz Gáborhoz, aki a premier közben sérült meg. A közönség aligha vette észre, hogy gond van a színpadon – a Bartók-darab újabb bemutatója Kovalik Balázs rendezésében a Miskolci Szimfonikusok közreműködésével siker lett.

Kovalik Balázs, a modern német operarendezői stílus képviselője egyre népszerűbb Magyarországon – többször dolgozott már az operafesztivál saját produkcióin – így a Kékszakállú mellett színpadra vitte Csajkovszkij Anyeginjét is. A Bartók-darab mellett Poulenc: Az emberi hang című operáját is az ő koncepciója nyomán mutatták be a fesztiválon. Az elhagyott nőt, aki kedvesével még egy utolsó telefonbeszélgetést folytat, majd öngyilkos lesz, a Miskolcon szintén nem ismeretlen Wendy Waller alakította.
 – Csodálatos immár harmadszorra visszatérni Miskolcra. Ez a darab, Az emberi hang, amit egy híres francia szerző írt, egy olyan projekt, amit csak néhány hónapja hozott el nekem Bátor Tamás. Nagyon gyorsan készültünk el vele. A darab nagyon erős alapanyag, olyan mű, ami nem hasonlít semmihez, amit korábban csináltam, vagy amit ismerek. Érzések és hangulatok sorozata, mindaz, ami egy nővel történik szimfonikus formában a színpadon – mondta az énekesnő.
Kicsit késve kezdődött az előadás a Nagyszínházban – az áthallás miatt kellett várakoznia a közönségnek. A Nyári Színházban ugyanis hattól negyed tízig Debussy: Pelléas és Melisande című ötfelvonásos operáját játszották. A koncertszerű bemutató francia énekművészek és Kocsis Zoltán vezényletével a Nemzeti Filharmonikusok produkciója volt.
Debussy: Pelléas és Melisande című operáját a fesztivál produkciójaként szombaton Budapesten a Művészetek Palotájában is bemutatták. A nap egyik legizgalmasabb előadása Miskolcon pedig a svéd Therion együttes opera-rock koncertje volt szimfonikusokkal és kórussal a Jégcsarnokban. A Nagyszínházban a Horvát Nemzeti Színház vendégszerepelt, Massenet Werher című operáját mutatták be.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!