Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Készenlétben a hóügyelet

2012-12-04 19:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ave_gepek_hi.jpg

December elsejétől érvényben van a Városgazda Kft.-nél a 24 órás hóügyelet. Juhász Péter ügyeletvezető portálunknak elmondta: a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint, szerdán délutánig mintegy 12 centiméteres hó várható Miskolcon, ezért fokozott készenlétet rendelt el, az ilyenkor szokásos intézkedésekkel.

A 24 órás diszpécserszolgálat az AVE Miskolc Kft. telephelyén működik, mivel ott áll rendelkezésre a szükséges géppark az utak megtisztítására. Juhász Péter elmondta, kedden, 16 óra körül három szórógépet küld ki a város magasabb pontjaira – Avas, Komlóstető –, hogy megakadályozzák a hó lerakódását a fő közlekedési útvonalakon. Kora este, 18 órától mind a hat szóró-ekéző gép sofőrje készenlétben lesz reggelig. Három depóban, 100-100 tonna, különböző keverék-arányú (só-homok) szóróanyag vár felhasználásra, a helyzet súlyosságától, a hó vastagságától függően.

Juhász Péter elmondta, elsősorban a fő tömegközlekedési útvonalakat tisztítják, aztán pedig az úgynevezett gyűjtő-mellékutakat, a frekventált helyeken. Az ügyeletvezető kihangsúlyozta: mindenkitől türelmet kérnek, akiket esetleg valamilyen módon akadályoz a közlekedésben a lehullott hó. Figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, a szóró-ekéző járművek útvonal tervének összeállításához állandó összeköttetésben vannak az MVK diszpécserszolgálatával, és a lakosság bejelentéseit is várják a 46/500-237-es telefonszámon.

Szepesi S.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!