Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Idén is osztanak majd fát a nagy hidegben

2012-12-03 15:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE fa-adomany-120208ml_09.jpg

Sokak számára okoz nagy problémát a téli hidegben a tüzelő beszerzése, ezért az önkormányzat februárban összesen ezer mázsa tűzifát vásárolt, hogy segítse a rászorulókat. Ugyan a Belügyminisztérium erre a célra kiegészítő támogatásra írt ki pályázatot, de Miskolc nagy város, ezért nem pályázhatott.

A BM rendelet szerint a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szabályozza, hogy milyen önkormányzatok vehetik igénybe a tűzifa-támogatást. A rendeletben Miskolc nem kapott helyet, hiszen idén csak az ötezer fő alatti lakosságszámú települések részére hirdették meg a támogatást. A városban azonban sokan küzdenek a téli hónapokban a tüzelő beszerzésével, így az önkormányzat ezer mázsa tűzifát vásárolt februárban, hogy körülbelül 200 miskolci családnak ne kelljen fagyoskodnia saját otthonában.

A tűzifavásárlás mellett a Városgazda is gyűjteni kezdte a fát melynek szétosztásáról majd később gondoskodnak. A Városgazda Kft. a kivágott fákat is folyamatosan gyűjti, a Nádasréti telepen körülbelül 200 köbéter tűzifának alkalmas faanyagot tárolnak, de szükség esetén – ahogyan tavaly – fát is vásárol az önkormányzat.

Miskolc önkormányzata a szociális és gyermekjóléti intézményekkel, a hajléktalan ellátórendszerrel, valamint a mentőszolgálat, rendőrség, tűzoltóság és polgárőrség szükség szerinti bevonásával folyamatosan kiemelt figyelmet fordít a téli, illetve hideg időszak miatt különösen veszélyeztetett és segítségre szoruló emberek megsegítésére.

minap.hu
Fotó: minap.hu archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!