Videós hírek

Orvvadászokat fogtak a TEK-esek - videóval!

2012-12-03 13:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE orvvadaszakcio_tek_1.jpg

 Csaknem 40 millió forintos kárt okozott az Ózd környéki vadásztársaságoknak az az orvvadász páros, akik „trófeáját” a közelmúltban gyűjtötték be az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói. A bíróság mindkét gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.

A nyomozás adatai szerint csaknem tíz éven keresztül, alkalmanként két-három vaddisznót, őzet, vagy szarvast lőtt ki illegálisan a környékbeli erdőterületeken egy 40 éves ózdi férfi, 62 éves nekézsenyi társa segítségével. Mivel a büntetett előéletű ózdi férfinek sem fegyverengedélye, sem lőfegyvere nem volt az orvvadászatokhoz, ezért a nekézsenyi, vadászengedéllyel rendelkező ismerősével összeállva, közösen hajtották végre a bűncselekményeket.

Az illegális vadászatokon az ózdi férfi nekézsenyi társa fegyverével lőtte ki a vadakat, melyeket később részben tovább értékesítettek.

Mivel a két férfi a bűncselekményeket éles lőfegyver felhasználásával követte el, ezért elfogásukhoz az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói előzetesen a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeit kérték fel.

Videó az elfogásról:

Orvvadászokra csapott le a TEK

A 2012. november 28-án megtartott akció eredményeként elfogott és előállított orvvadászokat az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés, valamint jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt megindított büntetőeljárásban őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes tartóztatásba helyezésüket, amit ügyészi indítványra a nyomozási bíró elrendelt.

Forrás: police.hu.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-25 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!